Charlotte Hjelholt

I mine malerier er naturen den gennemgående inspirationskilde. Jeg er fascineret af den naturlige verdens magt til altid at forbløffe: en svamp i skoven eller skyerne på himlen rummer masser af inspiration. Naturens vældige kontrastrigdom dukker for eksempel op i fuglesangen over en mudret mose eller i et spinkelt ahornfrø, der rummer livets urkraft.

I maleprocessen bearbejder jeg frit mine oplevelser af naturen, både tæt på, med inspiration fra plante- og cellestrukturer, og på afstand, i mine abstraktioner over lys, vejr og landskaber.

Jeg lægger vægt på, at håndens og kroppens bevægelser kan læses i penselstrøgene, så tilblivelsen er synlig i værket. Derfor arbejder jeg også ofte med mange underliggende lag, så en slags tidsaflejringer bygges op i processen. Noget træder frem, andet går til grunde. Lys og mørke, liv og død er hinandens forudsætninger.

Jeg er oprindeligt uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole. Mit speciale var vævning, og kærligheden til materialet, stofligheden og strukturen har fulgt mig livet igennem, hvorfor jeg stadig udforsker tekstile teknikker i mit kunstneriske arbejde. Det kan være som taktile udtryk i maleriet eller som selvstændige eksperimenter med væv, tryk og installationer. Det meditative og langsommelige i de gamle håndværkstraditioner er et tiltalende modspil til tidens hast og flygtighed.

Jeg har i mange år undervist i billedkunst – bl.a. på Roskilde Daghøjskole og nu på Billedskolen Liv.

Telefon: 22 19 75 62
Email: mail@charlottehjelholt.dk
Web: www.charlottehjelholt.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.