Charlotte Hjelholt

I mine malerier er naturen den gennemgående inspirationskilde. Jeg er fascineret af den naturlige verdens magt til altid at forbløffe: en svamp i skoven eller skyerne på himlen bliver fremmede og fantastiske, når man fordyber sig i dem. Samtidig er jeg inspireret af naturens store kontraster. For mig dukker de for eksempel op i fuglesangen over en mudret mose eller i et spinkelt ahornfrø, der rummer livets urkraft.

I maleprocessen bearbejder jeg frit mine oplevelser af naturen, både tæt på, med inspiration fra plante- og cellestrukturer, og på afstand, i mine abstraktioner over lys, vejr og landskaber.

Jeg lægger vægt på, at håndens og kroppens bevægelser kan læses i penselstrøgene, så tilblivelsen er synlig i værket. Derfor arbejder jeg også ofte med mange underliggende lag, så en slags tidsaflejringer bygges op i processen. Noget træder frem, andet går til grunde.

Jeg er oprindeligt uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole. Mit speciale var vævning, og kærligheden til materialet, stofligheden og strukturen har fulgt mig livet igennem, hvorfor jeg stadig udforsker nye tekstile teknikker i mit kunstneriske arbejde. I mine skulpturelle ”netværker” arbejder jeg med formning og bevikling med papir og plast, så materialerne omdannes til nye, organisk inspirerede objekter. Det er et tidskrævende, mediterende håndværk. Jeg kobler også netværker og maleri i nye værker, hvor jeg både fokuserer på formen og dens opløsning. Som i alle mine værker arbejder jeg også her med samspillet mellem de konkrete naturformer og fornemmelsen af landskabets bevægelighed.

Telefon: 22 19 75 62
Email: mail@charlottehjelholt.dk

Posted in Lejre.