Galleri Vestbjerg

Ann-Sofia Dvinge-Baun

Mit navn er Ann-Sofia, jeg har igennem hele mit liv arbejdet kreativt, med mange forskellige udtryk og materialer. Men indenfor de sidste 10 år har jeg arbejdet mest med det figurative og i formbare materialer. Jeg startede med at arbejde i trylledej, hvor jeg lavede nisser m.m… men langsomt begav jeg mig over i ler og keramik, for et mere holdbart udtryk og materiale. Jeg er selvlært, men har igennem min uddannelse til pædagog og lærer, samt ved deltagelse på aftenkurser i keramik… lært en del grundlæggende om keramik, glasurer og raku.  Igennem de sidste 6 år har jeg fortrinsvis arbejdet i keramik og har arbejdet med mit egnet udtryk i mine figurer.

Jeg arbejder mest figurativ i stentøjs keramik og med forskellige brændinger fx raku, men også alm. glasurbrænding. Jeg arbejder hele tiden med at udvikle mit egnet udtryk… og dette år er mine nye temaer ”damer verden rundt”, familier, damevaser, og nisser.  Men jeg laver mine klovne, alm. damer, dyretårne, manden og konen m.m.

Jeg elsker klare farver, farvespil og det uforudsigelig, som raku-brændingen giver mine figurer, som gør, at hver figurer bliver helt sin egne. Jeg udvikler hele tiden nye figurer og afprøver nye teknikker og glasurer.

Mariann Vestbjerg:

Når jeg maler eller laver andet i mit kreative univers, forsvinder jeg helt ind i en farverig verden, hvor alt er muligt. En verden, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser. Jeg elsker at eksperimentere med farver og former både i det abstrakte og det figurative univers.

Som billedkunstner eksperimenterer jeg med forskellige udtryksformer; Akryl, olie, akvarel, tusch og keramik.

Al min inspiration, henter jeg i mødet med andre mennesker og naturen. Situationer, der opstår i livet, som giver en ubevidst/bevidst inspiration og en stemning. En følelse, som understøtter en fortælling i maleriet og farvevalg samt dybde.

Min faglige baggrund som sygeplejerske og mental coach, er en stor inspiration-kilde. Jeg er dybt taknemmelig for, alle de mennesker, jeg har mødt på livets vej, og som har haft tiltro til, at jeg har kunne understøtte dem i deres processer. Det er og har altid, været min største inspirationskilde til min kunst.

Telefon: 51 24 29 60
Email: vestbjergs@stofanet.dk
Web: http://www.gallerivestbjerg.dk

Udgivet i Slagelse.