Elisabeth Nina Petersen

Inspiration er nøglen for mig som kunstner. Men det kan være meget forskelligt, hvor jeg finder den. Den er stort set overalt, hvis jeg har overskud til at se mig rundt. Ser jeg retrospektivt på mine mange værker, og her taler vi om mange, når man har malet i omkring 15 år, som jeg har, kan man se naturmotiver og landskaber med organiske figurer, der har en dystopisk undertone, der kan få en til at tænke på det forandrede klima og den fremtidige natur.
Min maleproces er en fri proces. Jeg har ikke på forhånd et mål eller en plan. Min proces er nærmest formålsløs i en længere periode. Derfor har jeg altid gang i flere malerier på samme tid. Mine billeder kan derfor nemt være halve og hele år undervejs før de vokser ud af det tomme og formålsløse rum og ind i en mere stram og styret retning. Jeg er selvlært, men har dog siden jeg var barn haft en blyant og tusch klar til at lave mønstre og kruseduller i diverse hæfter og andet, der kunne tegnes på. Det er som om jeg starter i et kaos. Enten bliver det ved for længe eller også er jeg ”heldig” at opdage en retning i det jeg har lavet, så jeg bliver revet med i en bølge af farver og mønstre. Det betyder derfor også, at mine billeder får en slags DNA, der er mit. Man er sjældent i tvivl om, at det er mig, der har lavet billedet, når det står færdigt og klar til udstilling.
Jeg maler primært akrylmalerier og laver billedcollager.

Telefon: 28 82 18 18
Email: sprogdesigneren@gmail.com

Udgivet i Holbæk.