Atelier Munkesø

At tegne og male er og har altid været min store passion.
Mine billeder er lige så varierede og omskiftelige som de indtryk, jeg møder gennem livet. Men tre hovedområder har min interesse:
Det fortællende billede: Med udgangspunkt i myter og historiske begivenheder kaster jeg et – kritisk – blik på vor egen tid. Mit store forbillede er Pieter Breugel d. Ældre – uden sammenligning i øvrigt. De gamle fortællinger bl.a. fra Bibelen og de islandske sagaer er for mig en kraftig motor for fantasien, når jeg maler.
Landskabet: Jeg kan lide at gengive naturen ”naturtro” i mine malerier, men udfordres især ved at lade farverne tage over og det genkendelig træde i baggrunden. Motiverne og inspirationen finder jeg i de hjemlige landskaber, men også – og især – i de nordatlantiske egne.
Det abstrakte billede: Malerarbejdet med farverne i hovedrollen har vokset sig stærkere hos mig med tiden. At finde den rigtige balance mellem farve og form – eller manglen på form, er en spændende udfordring, men nogen ”vild” maler er jeg ikke.
Akryl er mit foretrukne materiale. Jeg maler tit på træplade, hvor jeg har mulighed for at mikse akrylmaling, fedtkridt og papirklip.
Jeg har aldrig været nogen flittig udstiller: Et par kunstforeninger, Møstings Hus på Frederiksberg, Sønderskov Slot i Brørup Kommune og for et par år siden fik jeg bestilling på tre malerier til Buerup Kirke, hvor de kan ses i dag.
Født 1949 nord for Varde; siden 1989 har jeg boet i Vestsjælland og flyttede i slutningen af 2021 til Kalundborg. I baghuset, der ligger i Munkesøgade, har jeg indrettet mit værksted, Atelier Munkesø, hvor jeg glæder mig meget til at vise de besøgende mine billeder. Adgang til værkstedet: Ind gennem porten Munkesøgade 3, Kalundborg.

Telefon: 21 63 29 38
Email: kristian1420@gmail.com
Web: http://www.ateliermunkesoe.dk

Udgivet i Kalundborg.