Atelier HBH-Art

Her møder du mig Helle Borg Hansen, som er professionel fuldtidskunstner. I disse pinsedage byder jeg indenfor i min kreative boble, hvor jeg normalt går rundt helt alene og skaber min kunst.

Det er fantastisk at kunne åbne for denne proces og dele noget af tilblivelsen med andre interesserede. Det vil sige, at du kommer ind i et arbejdende værksted, hvor jeg har både malerier og skulpturer undervejs – men naturligvis også masser af færdige ting.

Udstilling i hus og have

Derfor inddrager jeg også en del af huset samt haven til udstilling af færdige værker. I haven bliver værkerne suppleret med havens blomster og udsigten til den fredede Skuldelev ås, som er et fantastisk naturskønt område.

Malerierne

Malerierne er en blanding af abstrakt og figurativt med motiver af bl.a. flamencodansere, vilde dyr og heste. Her er det specielt dansernes og hestenes kropssprog og bevægelser, jeg arbejder med samt de vilde dyrs udtryk og direkte blik.

Kunst for dyrevelfærd

Når jeg maler mange dyremalerier, er det fordi, jeg er en stor dyreelsker. Derfor vil jeg også gøre noget godt for dyrene med min kunst.

Foruden at jeg vil give dyrene en stemme i mine malerier, er jeg også mere konkret og donerer 10% af salgsprisen til bl.a. Odsherred Rescue Zoo, som gør et fantastisk arbejde for dyrevelfærd.

Håndlavede kvalitetsfarver

Mine malerier er mest oliemalerier, men undertiden arbejder jeg også med akvarel. Farverne er specielle, da jeg som en af de få nulevende kunstnere selv fremstiller mine farver af rene farvepigmenter og linolie eller akvarelbinder. Det var den almindelige måde, inden tubefarverne blev opfundet, og det giver nogle fantastik holdbare og lysægte farver med en helt særlig glød. Desuden giver det rige muligheder for at eksperimentere med stofligheden.

Skulpturer

Efter at have malet i mange år, fik jeg lyst til at prøve det tredimensionelle udtryk. Det blev i første omgang til en række bronzeskulpturer, og senere blev de suppleret med stentøjsleret, hvor jeg også har mulighed for at arbejde med farverne i glasuren.

I skulpturerne er motiverne også mest flamencodansere, da jeg selv er flamencodanser og kanaliserer min egen følelse af dansen ned i leret, mens jeg modellerer. Jeg mærker dansens bevægelse, både mens jeg modellerer og maler, hvilket gør skulpturer og malerier meget levende.

Alt dette vil jeg gerne dele med dig. Desuden byder jeg på en forfriskning i haven, og du er velkommen til at medbringe din madkurv til en hyggelig frokostpause.

Telefon: 20 91 18 66
Email: hbh@hbh-art.dk
Web: hbh-art.dk

Udgivet i Lejre.