JETHONI & SPÆNDENDE KUNSTNERVENNER

I denne særlige pinse 2020, har jeg inviteret en række spændende kunstnerpersonligheder til at udstille i “Pyramidegalleriet”, for at give publikum en særlig oplevelse inkl. “løbende artisttalks” og gratis popkorn, da vi jo “bor” på en gammel popkornfabrik.

Egen udtalelse Jethoni/Jesper Thomas, Pyramide- & Klimakunstner:

Om passion for pyramider:
Min passion for pyramider stammer helt tilbage fra min ungdom, hvor jeg blev draget af pyramideformen i logoet på min lokale løbeklub. Siden har der ikke været nogen vej tilbage. Vejen har altid peget fremad, ud i verden til lande med pyramider som Peru, Mexico, Egypten og Italien, hver med deres særegne historie, myter og mysterier, som jeg er nødt til at løse, skrive om, male og på anden vis bearbejde til kunst og kunstprojekter. Ingen andre i Danmark har forfulgt pyramidens fascinerende form som jeg har gjort det. Det er min passion! Jeg er pyramidekunstner med hele min sjæl og hjerte!

Om at male:
Det at male giver mig en intens glæde, det udfordrer mig, gør mig tilfreds og giver mig ro. Jeg får min inspiration fra litteraturen, i naturen, af dejlige tanker, fra rejser, farver, filosofi, poesi og i min glæde samt i mine drømme. Mit indre univers bliver udtrykt på lærredet. Jeg arbejder med akryl- og oliemaling og bruger pensler, spatler, klude samt mine fingre i en kreativ proces, som tager fra 20 – 100 arbejdsgange. Når jeg maler er mine tanker smukke og det bringer kreativitet samt poesi til mig. Mine værker er derfor ofte udtryksfulde, men også nonfigurative, kubistiske og figurative. Jeg føler mig fri og elsker at bruge farver, der går direkte ind i din sjæl. Det er okay at blive forundret! At male er seriøst arbejde!
Har bla. ført til debut på den statsanerkendte censurerede udstilling “Kunstnernes Påskeudstilling” i Aarhus Kunsthal, Danmarks Radio/TV-Byen, Rom, Zürich, Miami og Barcelona.

Romanprojekt:
Min store viden om især Egyptiske pyramider, har jeg omsat til fiktion i romanen “I Pyramidens Skygge”. Et letlæseligt indblik i Egyptens historie oplevet gennem drengen Tut-it, dennes opvækst og eventyrlige oplevelser.

Foredragsvirksomhed:
Min store viden om pyramide-landene udnytter jeg også til at holde foredrag. Indtil videre er det blevet til foredrag om Magiske Mexico, Prægtige Peru, Inspirerende Italien og, Det gamle Egypten. Kunsten inspireres af rejserne.

Salon:
Mit nyeste projekt bliver afholdelse af syns- og samtalesaloner, hvor nysgerrige og positive mennesker mødes til fælles snak om et på forhånd fastlagt emne, f.eks. pyramider, klima, god energi eller indretning med kunst og farver.

Klima:
Jeg er en kunstner drevet af entusiasme og fyldt med mange spændende ideer. Nogle af dem kanaliseres ud i projekter, der forener kunst og et aktuelt emne, såsom mit nyeste projekt ” Jethoni-Project: Please Protect our Planet”. Her har jeg valgt at lade kunsten være min stemme og vise, hvor galt det står til med vores klima via collager lavet af indsamlet affald fundet på ture ved vandet. Det nytter at kæmpe for en ren natur og jeg ønsker med projektet at give folk oplysning og indsigt, så de bliver bevidste om, at det er muligt at gøre en forskel hver dag, ved at passe på naturen og ved at belaste klimaet så lidt som muligt. Jeg har derfor taget initiativ til flere affaldsindsamlinger. På denne måde lykkes det at skabe et netværk af engagerede borgere og politikere samt virksomheder. Projektet måtte gerne brede sig som gode ringe i vandet – både lokalt og globalt. Det giver god mening og god energi! Synliggøres bl.a. ved udstillinger og workshops for børn/unge/forældre/bedste.

Få kørselsvejledning
Udgivet i Slagelse.