MarieB

KUNST MED UDSYN OG SMAG Grafik og fedsten i Restaurant Pipers hus i Roskilde. For et par år siden, da jeg fik muligheden for at udstille i det inspirerende bindingsværkshus i toppen af Byparken, stillede jeg mig i kø. Besøg restaurant Pipers Hus i pinsen. Nyd en dejlig frokost, mens du ser Marie Berthelsens finurlige fedtstensfigurer og grafiske værker. Akvatinter og linoleumstryk, som forestiller alt fra oplevelser i junglen til træer i mange afskygninger. Det var fedtstensarbejdet i Kunstsmedjen på Musicon, der fik mig til at tro på mine hænders skaberevne. Det er meditativt og intuitivt arbejde og så skal der nogen gange slås til Søren. Den vekselvirkning passer til mit temperament. Kvinde og mand på samme tid. Da jeg var ung tog jeg en læreruddannelse og valgte formning og biologi som linjefag. Mine to inspirerende lærere i formning var begge grafikere, så jeg lærte allerede dengang den svære teknik: akvatinte. Jeg fik dog aldrig fik brugt teknikken, da jeg var skolelærer i syv år, og syrebade kræver helt særligt udsugningsudstyr og faktisk ikke egner sig til folkeskolen. I 2017 tog jeg mit første 2 ugers ophold i grafik på Kunsthøjskolen i Holbæk og så fik jeg seriøst gang i mine hænder igen. I starten var det figurative tryk jeg lavede – altid med et træ i fokus eller i udkanten. Drømmesyn og virkelige oplevelser i junglen, nærbilleder af bladstrukturer eller stammen. Fascination af naturen ligger lige til højrebenet. Mit andet linjefag var biologi. Siden har jeg udforsket flerfarvede linoleumstryk og på det sidste er jeg blevet bidt af gelé trykketeknikken. Det er leg fra ende til anden. Om mig Har arbejdet på Roskilde Festival og i Roskilde Kommune, og er nu udøvende billedkunstner og til dagligt en af de TIFUGLEPÅTAGET i Byens hus i Roskilde. Fællesskabet består af professionelle dramatikere, forfattere, visuelle historiefortællere, designere og scenografer, fundraisere samt kulturmagere, som bor eller har praksis i Roskilde. Se mere på http://www.tifuglepåtaget.dk. Jeg har deltaget i den censurerede udstilling i Palæfløjen i 2021.Udstillet i Kunstsmedjen og Formhuset på Musicon i 2022.

Telefon: 20 64 64 56
Email: annmari.berthelsen@gmail.com
Web: http://www.tifuglepåtaget.dk

Udgivet i Roskilde.