Galleri Under Kastanjen

Galleriet

Galleri Under Kastanjen i landsbyen Kisserup mellem Lejre og Hvalsø, er et professionelt galleri, der udstiller malerier, fotokunst og skulpturer af en række forskellige kunstnere fra Zimbabwe, USA og Danmark.

De tre dage i Pinsen

åbningsdagen lørdag den 27. maj kl. 14-16 er der kor- og fællessang med en 5-mands gruppe, alle nuværende og tidligere sangere i Roskilde Studiekor. Vi trækker også lod om 3 mindre kunstværker – lodder koster 50 kr. Al indtægt fra salg af lodder går ubeskåret til koret. Så kom og syng med på en række danske sange og vind et kunstværk.

Alle tre dage arbejder Carol Rivington, L.A. i lerværkstedet og fortæller om sine Jizos. Måske får du lyst til at sætte dine fingre i leret?

afslutningsdagen spiller min kone Pia og hendes venner folkemusik kl. 14-16 – hvis vejret tillader det.

Kunstnerne

Rickson Zavare fra Zimbabwe er en af Afrikas mest anerkendte kunstnere, og hans skulpturer udstilles mange steder i Europa, USA og Afrika. Rickson udtrykker livets mange facetter. Kærlighed, familie, arbejde, tro og håb.

Rickson viderefører på fornemmeste vis en lang tradition for de såkaldte Shona-stenskulpturer. De udføres i unikke stenarter fra en bestemt bjergkæde i Zimbabwe, og vi udstiller også for en række andre kunstnere fra dette område.

Pernille Wesths fotografiske kunst tager udgangspunkt i naturen. Der et er dér og kun dér, hun finder sin inspiration. Pernille er autodidakt og har fotograferet siden hun var 14 år. Hun er international anerkendt, og bl.a. har hun udstillet i New York, Austin, Atlanta og Miami. Pernille bor og arbejder i Krk. Hyllinge.

“Der er en dybere mening med min fotografiske kunst. Jeg vil gerne inspirere og skabe dialog om bæredygtighed ved at bringe naturen ind i hjemmet på en kunstnerisk og smuk måde, så beskueren kommer til at elske naturen – og derved ønsker at forsvare og bevare den.”

Anne Carmes er autodidakt skulptør bosat i Hundested – hun har ofte en humoristisk vinkel i sine værker – og tit er den kombineret med en udtryksfuld stemning af kærlighed og ømhed. Anne arbejder i letbeton, glas og bronze og har udstillet på censureret udstilling.

Carol Rivington er autodidakt keramiker fra Los Angeles, USA. Carol udstiller japanske buddhaer, kaldet Jizos. De udtrykker alle mulige sindstilstande – og har ofte et tydeligt humoristisk glimt i øjet. Carol bor i galleriet i de tre dage, og vil arbejde med ler og glasur. Hvis du er frisk, så får du lov til at lave din egen Jizo!

Niels-Ole Ravn er autodidakt billedkunstner, hvis foretrukne materialer er olie og ægtempera.​ Motivet er ofte et abstrakt og nærmest surrealistisk landskab. Stemninger og farver formulerer værkerne – velovervejet og i et flow med inspiration i nuet. Konkret, realistisk og abstrakt på samme tid. Niels-Ole er indehaver af Galleri Under Kastanjen og har udstillet på censurerede udstillinger og i det offentlige rum.

Telefon: 40 33 74 18
Email: niels.ole.ravn@gmail.com
Web: http://www.galleriunderkastanjen.com

Udgivet i Lejre.