Nelly Gaskin og Lene Hansen

Et tilfældigt møde i Skælskør i 2001, mellem de professionelle keramikere Lene Hansen og Nelly Gaskin blev startskuddet til et frugtbart samarbejde, der nu har varet i 20 år.

De faldt godt i hak med hinanden og fornemmede allerede der, “en fælles kemi”. De boede forholdsvis tæt på hinanden, og aftalte derfor at mødes på Lene Hansens værksted i Flakkebjerg, nær Slagelse.

På dette møde, der varede fra tidlig aften, gennem en hel nat, frem til den lyse morgen, blev der eksperimenteret, udvekslet ideer og erfaringer, bl.a. omkring deres fælles fascination for den specielle japanske brændingsteknik “Raku-brænding”. Deres møde resulterede i fælles-projektet, “RAKU-GINEN”.

“En lille gammel indisk papmache-dukke som kunne stå lidt og danse dannede grundideen til de første eksperimenter i deres samarbejde, der hurtigt blev raku-giner i forskellige kvindeformer i kendte og eksperimenterende beklædningsgenstande. Dette blev startskuddet til et stabilt og sjovt samarbejde, der er gået over alt forventning, og ginernes humoristiske udtryk er blev en rigtig publikumssucces, som går lige i hjertet og sjælen på mange mennesker.”

Fælles værksted i Skælskør
Nelly og Lene slog til, da de blev tilbudt værksteder på Bruuns Hjørne i Skælskør, via det nystartede kulturprojekt ”Kunstnerlavet KIT” i 2011 og de har nu været på Bruuns Hjørne i 10 år – og det er her de producerer deres RAKU-GINER, ud over at de hver især arbejder med deres egen individuelle keramik i værkstedet.

Lene Hansen er uddannet pottemager og Nelly Gaskin er uddannet keramiker på Designskolen Kolding. De er begge to medlemmer af DKOD, danske kunsthåndværkere og designere.

Telefon: 50 91 33 77
Email: rakuginer@gmail.com
Web: http://www.rakuginer.dk

Udgivet i Slagelse.