Magasinet v/Skælskør Kunstforening

Glæd jer til kunstnerparret billedkunstner Hjördis Haack og skulptør Hans Pauli Olsens udstilling sammen i Skælskør Kunstforening.
Hjördis arbejder med maleriet, hvor hun især er optaget af at arbejde med afgrænsede flader af umalet lærred, hvor hvide kvadrater placeres centralt eller forskudt på lærredet og omkranses af landskabsmotiver. Maleriernes komposition aktiverer beskueren, som skal lægge sit eget landskab i maleriernes umalede flader. Værkerne åbner dermed en dialog mellem motiv og beskuer, hvor beskueren forholder sig aktivt til maleriernes landskabsabstraktioner.
Hans Paulis skulpturer orienterer sig mod den klassiske skulpturarv og mod den nye engelske skulptur, hvor den kropslige og sanselige dimension er i fokus. Hans Pauli modellerer sine skulpturer op i overensstemmelse med den klassiske teknik, hvor skulpturen vokser frem inde fra kernen og udefter. Med håndens spor gennem leret dannes en ekspressiv og levende overflade. Hans Pauli har altid været optaget af forholdet mellem realitet og irealitet. Mellem det faktisk værende og billedet som blot kunne være en luftspejling, et optisk bedrag. Han skaber skulpturer af det imaginære og giver form til skygger og spejlinger, perspektiviske forskydninger og spor af nærvær.

Telefon: 40 33 45 50
Email: pernille@kirkeskovhansen.dk
Web: http://www.skaelskoer-kunstforeningen.dk

Udgivet i Slagelse.