Karen Sylvest

Fascinationen af at se et motiv vokse frem på lærredet eller papiret, er det der holder mig i gang. Processen selv, som rummer både tro og tvivl, og kampen for at finde vej ud af et morads, som jeg selv har skabt. Og pludselig at nå frem til det punkt, hvor jeg ved, at maleriet er færdigt.
Kompositionen er afgørende – hvis den ikke er i orden, holder det ikke hele vejen.
Portrætter er for mig en særlig opgave. En udfordring, som skal gribes næsten videnskabeligt an, hvis det skal lykkes. Der er noget trygt og godt ved at begynde på opgaven med en grundig forberedelse af lærredet og skitsering af motivet.
Uddrag af Tom Jørgensens tekst i 101 Kunstnere 2021:
”Karen Sylvests billedunivers er bygget op af modsætninger. På den ene side orden, struktur og kompositorisk skelet. På den anden side atmosfære, stemning og lys.
Selv om hun for det meste er en figurativt arbejdende kunstner, ser og opfatter hun flader som en abstrakt maler ville gøre, med fokus på de basale elementer: form, farve og linje.
Som modvægt til og i dynamisk dialog med den strukturelle orden sætter Karen Sylvest farven og lyset.
Med til at gøre kompositionen levende er også hendes vane med at veksle mellem mættede og umættede farver i samme billede. Ved at skifte mellem næsten gennemsigtige lag af tyndt påført maling og fede og glødende lag af pigment opnår hun en stor variation i det taktile udtryk. Noget der gør det enkelte maleri endnu mere stofligt (. . . . .) som om man næsten kan smage den saftige pære og dufte det nyslåede græs i sine næsebor.”

Telefon: 26 99 56 22
Email: info@karensylvest.dk
Web: http://www.karensylvest.dk

Udgivet i Holbæk.