Atelier Gitte Dan

Mit atelier ligger i haven på Skovvej 10 i Skælskør. Her er min arbejdsplads sammen med en mindre udstilling af mine billeder.
De gennemgående temaer i mine malerier er civilisation, natur og identitet. Det groteske og de flydende grænser, hvor også kønnet udfordres, interesserer mig, ligesom vores evner til at konstruere minder. Jeg maler indefra og ud, så der er som regel ikke tale om en egentlig motivgengivelse, men snarere om genkendelige elementer, der dukker op i nye sammenhænge. Motivet er derfor hele tiden åbent for fortolkning.
Jeg arbejder ofte i mindre serier med en gennemgående farveholdning og tema. Jeg maler med akryl, kul og kridt på lærred, pap, papir eller masonit. Her blander jeg tørre farvepigmenter med akryl direkte på fladen. Ekspressive penselstrøg veksler med partier med finere detaljer.
I år udstiller jeg eksempler fra mine seneste serier. Den nyeste er med delvist abstrakte figurer i lyse pasteller på papir. En anden serie er en sand ”nature morte”, hvor døde dyr figurerer på en fri fortolkning af den baggrund, jeg fandt dem i. En tredje serie er udført på bemalede fliser med sort/hvide motiver. En sidste serie viser eksperimenter med portrætter og figurer i tusch og akryl.
Om mig selv: Jeg er uddannet som afspændingspædagog og bachelor i russisk og filosofi. Siden 2003 har jeg malet på fuld tid. Læs mere om mine malerier og udstillinger på http://www.gittedan.dk.
På Youtube kan du finde et interview med mig lavet af KIP TV i november 2019: http://www.youtube.com/watch?v=JNQMR7O82LI

Telefon: 40 53 02 65
Email: gitte.dan@osterstrand.dk
Web: http://www.gittedan.dk

Udgivet i Slagelse.