Anders Deleuran

Når jeg tegner, maler, skriver eller spiller teater, er jeg altid opsat på at fortælle den gode historie. I mange år arbejdede jeg hovedsageligt med oliemaleri og collage, før jeg kastede mig over tuschtegningen.

Den rene sorte tuschtegning holdt mig på afstand, da min far var en mester på det felt. Og den eneste gang, jeg i min barndom har forsøgt mig med det, var, da jeg skulle tegne bølger i min fars tegneserie Mikkeline på Skattejagt.

I forbindelse med Kunst i Pinsen, har jeg valgt at udstille mine farvelagte tuschtegninger. Som er tegnet med forskellige tykkelser filtpenne, farvelagt på computer og printet på kunstnerpapir.

For mig er kunsten en måde, jeg udtrykker mig på og jeg startede med historien fortalt gennem teater. Og da jeg så voksede op og begyndte at læse til lærer, gik det op for mig, at jeg altid har tegnet og malet og udtrykt mig på den måde.

Også fordi min farfar var kunstmaler og min farmor tegnede klistermærker og lavede collage.

De seneste tre år har jeg så tegnet op mod 1000 tuschtegninger, ligesom jeg gennem tiden er kommet forbi i hvert fald 400 malerier.

For mig er farven og formen vigtig, men vigtigst er historien.

Og så kalder jeg mig mester over skyggerne, fordi jeg gerne tilføjer eller sletter en. Hvis det er min følelse, at det gør billedet bedre.

Telefon: 25 33 83 09
Email: andersdeleuran@gmail.com
Web: http://www.andes-galleri.com / Instagram: andes_galleri

Udgivet i Roskilde.