Daniel Brophy Fine Art

Tekst af Per Valdan
Daniel Brophy er storbykunstner. Ingen tvivl om det. Men hvis man bevæger sig bare en smule tættere på de rå gadebilleder, højhusene, skorstene og broerne af oplyst beton, udfolder sig en anden verden. En verden af detaljer, hvor kunstneren ikke blot betragter og beskriver, men også forholder sig til det han oplever, og med sine helt egne teknikker folder en anden og måske mere ukendt verden ud for beskueren.
Brophy, der oprindeligt er fra New Jersey, ønsker ikke at please sit publikum, hans værker skal fortælle historier. Og han har masser af historier at fortælle. Hvert værk sin fortælling – lille eller stor, et Brophyværk tager (ligesom en Bob Dylan sang) den tid det skal tage.
Men storbyens rå toner og fortællinger er ikke det eneste Brophy beskæftiger sig med. Han forlader lige så tit byen og bygger sine egne byer og landskaber op – lag på lag med finurlige detaljer og til tider både skræmmende og morsomme indslag. Og de er altid værd at gå på opdagelse i.
Tør man give sig hen og helt ind i værkerne, bliver man inviteret på en rejse ind i Brophys ekstremt på én gang simple og detaljerige univers med kendte personer, fabeldyr og ikke mindst oplevelser og tolkninger af hændelser og forløb fra kunstnerens eget liv. Det er historier fra en tid og et miljø præget af menneskets påvirkning på naturen. Historier fra hans eget liv som han husker og oplevede dem.
Så Daniel Brophy er altså ikke kun storbykunstner. Adressen i Newark er nu skiftet ud med en ny og anderledes ramme i Holbæk, men det har på ingen måde taget brodden af Brophys arbejde – tværtimod synes hans værker at blive mere og mere nærværende. I sine seneste værker inviterer han os indenfor i stuerne hos kunstnere og kreative sjæle, der udlever deres drømme og livsværk.
___

Daniel Brophy er uddannet BA i billedkunst og kunsthistorie på Kean University i New Jersey og er for tiden i gang med sin MFA i billedkunst på Vermont College of Fine Arts. Han har udstillet i New York, New Jersey, Miami, Polen og Danmark. Kom forbi Daniel Brophys atelier og udstillingsrum i Holbæk til en udstilling om livets lyse og mørke sider, om kunst, længsel og kærlighed.

Telefon: 30 23 50 64
Email: danielbrophyart@gmail.com
Web: http://www.danielbrophy.com

Udgivet i Holbæk.