Værkstedsgalleriet med drivtømmer, glas, sten og ord

Rikke Breindahl Knudsen
Mit navn er Rikke Breindahl Knudsen. Jeg er født i 1970, og var så heldig at havne midt i en meget kreativ familie. Det har givet gode muligheder for at udfolde sig kreativt, og jeg har altid hold af at lave noget med hænderne.

Jeg bor i Viskinge, sammen med min mand, tre store børn, en pragtfuld have, en hund og en kat. Jeg er uddannet sygeplejerske og har prøvet mange forskellige ting som sygeplejerske; dels på sygehus, som hjemmesygeplejerske og er nu i en lægepraksis i Nykøbing Sjælland. At møde forskellige mennesker i alle livets faser er for mig givende, lærerigt og inspirerende; både personligt og i forhold til den kreative del af mit liv. Desuden inspirerer naturen og familielivet ofte.

Jeg holder utrolig meget af at færdes i naturen, og den kreative leg med mange forskellige materialer har altid været en stor del af mit liv. Gennem flere år er interessen for drivtømmer, kombineret med glas og sten vokset.

De enkelte stykker vendes og drejes i hænderne, både på stranden og herhjemme i mit lille værkstedsgalleri. Pludselig dukker små finurligheder op, som blot har ventet på at nogen gav dem lidt opmærksomhed. Jeg kombinerer det rå med noget fint, for på den måde at tydeliggøre kontrasterne, og samtidig få et rustikt udtryk frem, der fortsat har noget lethed i sig.

Derudover synes jeg, det er sjovt at lege med ord, og det er efterhånden blevet til adskillige små digte, hvoraf flere er illustreret og trykt som plakater og kort. I 2012 udgave jeg en lille børnebog i samarbejde med min far, Helmer Breindahl, og i efteråret 2017 udgave jeg en digtsamling med egne digte og illustrationer.

Jeg har bl.a. udstillet i kunstforeninger, på cafeer, gallerier og en enkelt sognegård. Derudover holder jeg foredrag og er med i ’Håndelavet’.

Jeg har mit eget lille Værkstedsgalleri herhjemme i Viskinge, hvor jeg har åbent hver onsdag kl. 16-18 og ellers efter aftale.

I 2018 skal jeg for første gang prøve at være med som deltager i Kunst i Pinsen. Det glæder jeg mig meget til at prøve.

Telefon: 51 92 58 29
Email: mail@rikkebreindahl.dk
Web: www.rikkebreindahl.dk

Posted in Forsideslider, Kalundborg.