Tine Secher Keramik

Unik Keramik
Med en uddannelse fra Danmarks Designskoles Institut for Unika har jeg speciale i udsmykninger. Aktuelt arbejder jeg med formgivning af keramiske genstande, der ligger på kanten af at være brugsting. Man kan betegne dem som smykker til rummet og dagligdagen. Omdrejningspunktet i mit arbejde er farverne – og følelsen af overfladerne.

Det nyeste projekt er en serie af plantekrukker. Overfladerne er glaseret med mange lag af glasurer i forskellige nuancer: I brændingen af krukkerne smelter lagene sammen og danner nye uforudsigelige teksturer og farvespil.

Funktionaliteten i plantekrukken er, at der kun skal vandes, når man har tid. Den består derfor af to separate dele: en ydre form, der fungerer som vandreservoir, samt en indre form, der er vækstbeholder.

Gennem mange år har jeg også arbejdet med keramiske flader dekoreret med motiver og mønstre, der er skabt ud fra egne fotografier. Jeg er både inspireret af naturens organiske former og gentagelser men også bygningsstrukturer og konstruktioner. Fotografierne bearbejdes digitalt og overføres til trykramme eller skabelon. Der trykkes direkte på det keramiske fad eller serien af kakler, som herefter glaseres og brændes.

Teknikken kan du også selv afprøve på et af mine kurser, hvor du har mulighed for at dekorere dine helt personlige kakler.

Jeg arbejder i stentøjsler, som brændes til 1245o i el-ovn. Strømmen til ovnen er “vindkraft“. Materialer og emballage genbruges, vandfor¬bruget er minimeret, og jeg anvender asken fra mit brændefyr til mine glasurer. Bestillinger modtages gerne. Der skal regnes med en produktionstid på 4-8 uger. Da alle værker er unikke, vil der altid opstå forskelle i farver og overflader. Udvalget på hjemmesiden er derfor eksempler.

Følg med i aktuelle projekter og kurser på Facebook og Instagram – eller kontakt mig på: mail@tinesecher.dk

Keramikværkstedet i drivhus-atelieret på min bopæl i Tølløse kan besøges i Pinsen.

Desuden kan mine værker altid ses i butikken:

VIRVAR, Kjeld Langes Gade 1, kld. th, 1367 København K

Telefon: 60 67 65 47
Email: mail@tinesecher.dk
Web: www.tinesecher.dk

Posted in Holbæk.