Tine Secher

Unik Keramik
Med en uddannelse fra Danmarks Designskoles Institut for Unika har jeg speciale i udsmykninger, farver og overflader. Jeg arbejder med formgivning af genstande, der ligger på kanten af at være brugsting. Man kan betegne dem som smykker til rummet og dagligdagen.

Arbejdet med farver, strukturer og overflader er essentielt. Glasurer anvendes ofte i flere lag på den keramiske krukke, så nye udtryk og sanselige overflader opstår undervejs.
Aktuelt arbejder jeg også med motiver og mønstre skabt ud fra fotografier. Jeg er inspireret af naturens organiske former og gentagelser, men også bygningskonstruktioner indgår. Fotografierne bearbejdes digitalt og overføres til trykramme eller skabelon. Der trykkes direkte på det keramiske fad eller en serie kakler, som herefter glaseres og brændes.
Jeg arbejder i stentøjsler, som brændes til 1245 grader i el-ovn. Strømmen til ovnen er “vindkraft“. Materialer og emballage genbruges, vandfor¬bruget er minimeret, og jeg anvender asken fra mit brændefyr til mine glasurer. Da alle værker er unikke, vil der altid opstå forskelle i farver og overflader. Udvalget på hjemmesiden er derfor eksempler.

Telefon: 60 67 65 47
Email: mail@tinesecher.dk
Web: www.tinesecher.dk