Tine Refsgaard

Tine Refsgaard er skabende kunstner indenfor musik, ord og billeder samt underviser, foredragsholder og udøvende musiker.
Gennem musik, ord og billeder, lever Tine Refsgaard en professionel tilværelse som mangekunstner. Hendes nøgleord er frihed, nærvær, kreativitet. En del af arbejdet foregår alene og andet sker med større grupper af mennesker gennem kor, orkestre, foredragsvirksomhed og kulturprojekter med lokale aktører.

Ved et besøg hos Tine Refsgaard oplever man billeder i akvarel og olie, som for størstedelen er improviserede. I tilblivelsesprocessen følges den kreative impuls og farverne og lærredet taler. ”Jeg føler et kald, og må jo gøre, hvad der bliver sagt”, konstaterer hun smilende. Hendes billeder er rundet af leg og eksperimenteren og inviterer beskueren til at finde sin egen historie og (yndlings)figur i motivet. Billedstilen er abstrakt – og så alligevel ikke…

Tine Refsgaard har investeret kræfter i sit liv. Hun beskrives som en kunstner med integritet og mod til at være sig selv. Hun tager fat, når hun oplever konflikt og modstand, og hun ser tilværelsen i både lys og mørke. Det giver materiale og dybde til hendes kunstneriske liv. Der er en frihed og accept af tilværelsens sammensathed, der lyser og klinger i både hendes billeder, korarbejde, sangtekster og foredrag. Det er en måde at kommunikere og leve på, der inspirerer mange, der møder hende: Vi glædes over livet – når vi har hjertet med.

“Vores liv er ikke noget, vi kan gøre os klar til – vi lever, nu, hver dag. Vi er midt i det. Vi er hamret fast, og vi er fri. At skabe musik, ord og billeder er for mig kærlighed til livet og en følelse af frihed og styrke, og derfor har jeg valgt kunst som min levevej. Kunsten bearbejder mig, og jeg bearbejder den, den giver mig fokus, mere glæde og bedre balance i mit arbejdsliv og i mit personlige liv. Derfor er jeg kunstner – eller nærmere: Livet er – og mit kald er at forholde mig kunstnerisk skabende til det.“

Baggrund
Født i Odsherred 1972 opvokset ved Sejerøbugten. Uddannet sanger og musiklærer ved Rytmisk Musikkonservatorium.
Fra 2019: Selvstændig i firmaet ”Tine Refsgaard / Musik – Ord – Billeder”. Musikken: Sangskriver på dansk, korleder for Visible Voices, korleder og sifter af Lejre Rytmiske Kor, sanger og percussionist i Tone of Voice Orcestra (koncert i Holbæk www.sidesporet.dk )
Kaptajn ved ”Fyraftenssang i Holbæk” og Arrangør af ”Sangaften” i Hvalsø.
Medlem af Lejre Kunstforening, Lejre Erhvervsforum, DJBFA og Dansk Artist Forbund.

Telefon: 31 42 43 30
Email: tinerefsgaard@gmail.com
Web: www.tinerefsgaard.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.