Galleri Gl. Lejre

Galleri Gl. Lejre er blandt Danmarks førende gallerier og medlem af Dansk Galleri Sammenslutning.
Siden åbningen i 1988 har Galleri Gl. Lejre udstillet moderne dansk og international kunst – altid i tæt samarbejde med kunstnerne selv. I dag er en udsøgt stab af anerkendte kunstnere tilknyttet galleriet.
Galleriet har flere funktioner: dels at præsentere dets kunstnere for et bredt publikum, dels at virke som et kulturelt samlingspunkt med bl.a. kunstformidling og kunstforedrag. Galleriet tager sig også af udsmykningsopgaver og giver konsulentbistand til såvel erhvervslivet som til private.

Galleri Gl. Lejre ligger i en nybygget ejendom med åbne og fleksible udstillingslokaler med højt til loftet og skøn belysning, både naturlig og elektrisk. Fra galleriet er der adgang til en frodig og atmosfærisk have, der bruges som udstillerplads til store udendørs skulpturer. Denne sammensmeltning af inde og ude er helt unik for galleriet og gør det muligt at udstille værker på en måde, som ikke lader sig gøre i mere konventionelle lokaler og omgivelser.

Galleriet er placeret i helt unikke omgivelser midt i Nationalpark Skjoldungernes Land, den gamle velbevarede landsby Gl. Lejre ca. ½ times kørsel fra København. Området nyder historisk anerkendelse som centrum for de gamle vikingers bosættelser, og her mærker man forfædrenes ånder svæve over området. Her stod formentlig Danmarks vugge, Skjoldungernes kongesæde i det nyfødte danerige. I området findes også det smukke barokanlæg Ledreborg Slot med dets prægtige park i Lejre Ådal, skibssætningerne og Grydehøj fra vikingetidens sagn, den gamle Kongsgård, udgravningen af Danmarks største langhus fra vikingetiden og det Historiske-Arkæologiske Forsøgscenter.

Galleriet er i udstillingsperioden åbent for besøgende torsdag, fredag, lørdag og søndag Kl. 13- 17
samt efter aftale på tlf. 40140645.

Telefon: 40 14 06 45
Web: www.galleri-gl-lejre.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.