Silja Salmistu

Velkommen i mit atelier i Slagelse. Oplev mine naturalistisk-impressionistiske pastelmalerier – der er glade blomster, saftig frugt og tankevækkende stilleben.

Jeg er født og opvokset i Estland, hvor jeg blev uddannet til designer-dekoratør fra kunstskolen, og senere som kunstmaler fra Kunstuniversitet.

Uddannelsen har jeg suppleret med malestudier ved et privat studio samt kunstlinje-ophold på Højskolen på Samsø. Jeg har udstillet siden 1987 i Estland, Finland, Danmark, England og USA, deriblandt i en række nationale og internationale censurerede udstillinger.
Som selvstændig har jeg arbejdet som designer, billedkunstner og har dertil undervist kommende kunstnere både på universitet og privat.
I 2002 kom jeg til Danmark og stiftede familie. Mit kunstnerliv blev sat på standby, indtil jeg i 2015 begyndte at male igen.

Jeg elsker at arbejde med blomster, naturen, simple hverdagsting. Jeg bestræber mig på at puste liv i billedrummet, at gøre de livløse ting levende. Jeg observerer, hvordan farverne dannes af lys og påvirker hinanden i øjet. Det gør mig glad.

Nogle af mine billeder er mere dystre og ubehagelige, ”smertebilleder”, hvor blikket er rettet mod samfundskritik, identitetsproblemer og barndommens traumer. (“Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable.” – Cesar Cruz)

For det meste arbejder jeg direkte fra naturen/opstillingen, i umiddelbar kontakt med mit motiv for at fange flest mulig farvenuancer som et par menneskeøje er i stand til – den impressionistiske sti.

Mit foretrukne media på nuværende tidspunkt er tørpastel. Mine pastelmalerier har vundet adskillige præmier både herhjemme og i internationale konkurrencer.

Jeg er medlem af Pastel Society of America, Pastel Guild of Europe og Hashøjgruppen.

Telefon: 30 42 21 67
Email: silja@siljasalmistu.art
Web: www.salmistu.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Slagelse.