Silja Salmistu

Velkommen til mit atelier i Slagelse østby. Oplev mine
naturalistisk-impressionistiske malerier i pastel, olie og akvarel samt farveblyantstegninger.

Jeg er født og opvokset i Estland, hvor jeg blev uddannet til designer-dekoratør fra kunstskolen, og senere som kunstmaler fra Kunstuniversitet. Uddannelsen har jeg suppleret med malestudier ved et privat studio samt kunstlinje-ophold på Højskolen på Samsø. Jeg har udstillet siden 1987.

Som selvstændig har jeg arbejdet som designer, billedkunstner og har dertil undervist kommende kunstnere både på universitet og privat.

I 2002 kom jeg til Danmark og stiftede familie. Mit kunstnerliv blev sat på standby, indtil jeg i 2015 begyndte at male igen. I mellemtiden modtog jeg undervisning i smykkedesign og kan præsentere en række unikasmykker i originalt design i forskellige teknikker og materialer.

I mine malerier forsøger jeg at skildre hverdagens poesi og stille ro. Jeg behøver ikke rejse til fantasiens verden for at finde skønheden. Jeg ser den -og vil vise til dig – lige her, i blomster, i naturen, i de simple ting, der omgiver vores hverdag. Med sin stumme tilværelse fortæller de om vores liv. Jeg bestræber mig på at puste liv i billedrummet, at gøre de livløse ting levende. Jeg observerer, hvordan farverne dannes af lys og påvirker hinanden i øjet.

For det meste arbejder jeg direkte fra naturen/opstillingen, i umiddelbar kontakt med mit motiv for at fange flest mulig farvenuancer et par menneskeøje er i stand til.

Mit foretrukne media på nuværende tidspunkt er tørpastel. I 2016 var jeg en af de heldige vindere af det amerikanske Pastel Journals årlige konkurrence.

Jeg arbejder også i olie, akvarel og farveblyanter.

Jeg glæder mig til at byde alle velkommen i mit atelier i pinsen.

Silja Salmistu

Telefon: 30 42 21 67
Email: salmik@salmik.com
Web: www.salmistu.dk

Posted in Slagelse.