Per Fjord

Det stod ikke skrevet i stjernerne eller andre steder, at Per Fjord skulle beskæftige sig med kunst. Født i 1952 i en fiskerfamilie ved Roskilde Fjord, var det ikke lige det, der lå nærmest, da drømmene skulle gøres til virkelighed for mange år siden, men kunsten skulle ud, og det kom den.

Det er igennem årene blevet til en mængde billedkunst, musik og litteratur fra Per Fjords hånd. Det har i særlig grad været oliemaleriet og grafikken, der har optaget ham. Gennem årene har han fundet frem til en stil, der er inspireret af de ekspressive genrer i europæisk malerkunst. Det vil sige forenkling i komposition og stærke farver på lærredet frigjort fra det naturalistiske. En særlig brug af kontrast med sorte felter er hentet fra Fjords arbejde indenfor grafikken. Per Fjord har udstillet på censurerede udstillinger, i gallerier og i kunstforeninger.

Per Fjord har illustreret bøger og lavet plakater og billeder til musikalbums. Han har skrevet flere digt- og novellesamlinger. En enkelt roman. Bøger til undervisning og den selvbiografiske kunstbog “Ind i billedet”. Han har udgivet 10 musikalbums. Skrevet en masse sange til andre kunstnere i pop- og folkemusikgenren. Han har i tidens løb optrådt på mange spillesteder og festivaler rundt om i landet.

I 2019 er han udvalgt til deltagelse i årbogen 101 kunstnere, der udkommer til efteråret.

Telefon: 57 80 37 31
Email: perfjord52@googlemail.com
Web: perfjordogkunsten.simplesite.com

Få kørselsvejledning
Posted in Sorø.