Per Fjord

Per Fjord 1952. Er uddannet billedkunstlærer. Han har i tidens løb arbejdet med oliemaleri, grafik, akvarel og tegning. Per Fjord er inspireret af tysk og fransk ekspressionisme, men også danske kunstnere som Søndergaard og Høst. Per Fjords malestil er præget af stærke farve og en klar forenkling af naturmotiver fra bl.a. Lokalområdet ved Gyrstinge sø. Per Fjord maler og tegner også ved kattegatkysten og i egnen omkring Roskilde. Hans tegninger er detaljerede og korrekte gengivelser af det sete, men i maleprocessen med oliefarver skifter billedet karakter i retning af overvejede farve og komposition. Per Fjords grafik kan egentlig genkendes i malerierne. Grafikkens grove konturer og kontraster ses ofte i hans oliemalerier hvor mørke linjer indrammer billedets elementer. I øvrigt er Fjords grafik koncentreret om træsnit og linoleumssnit. Enten sort/hvide eller i farver. Han har illustreret bøger med bla. Træsnit. Han har lavet plakater, bogomslag og forsider til musikalbums.

Per Fjord karriere som sanger og sangskriver begyndte i 1970-erne. Han debuterede i 1983 hos Gyldendal Exlibris. Han har skrevet sange til flere kunstnere på den danske musikscene. Han har optrådt overalt i Danmark på Festivaler og spillesteder. En ny bluesinspireret CD med danske tekster er forberedt til udgivelse i efterår/vinter 2018.

Per Fjord har som forfatter udgivet to digtsamlinger, to novellesamlinger, en roman og en masse materiale til undervisningsbrug. Bogen, “ Ind i billedet” fra 2016 er en gennemillustreret præsentation af Fjords billedverden krydret med lidt biografisk stof. Per Fjords skønlitterære værker er skarpe, humoristiske og satiriske. Han er i anmeldelser blevet sammenlignet med Scherfig, Sonnergaard og Søborg.

Per Fjord optræder ofte med sin trio eller orkester ved arrangementer bestående af musik, billeder og oplæsning.

Telefon: 57 80 37 31
Email: Perfjord@perfjord.dk
Web: Perfjordogkunsten.simplesite.com

Posted in Sorø.