Værftet i Havnsø

Havnsøgruppen består af kunstnerne Johnna Fredskov, Eva Aamo og Olejørk Olsen.

Olejørks billeder er gavmilde, fyldt til bristepunktet af forunderlige væsener, der sammenfiltrede inviterer til at gå på opdagelse. På en måde kommer motiverne til at afspejle kunstnerens sind. Han kan ikke undvære, at være en del af sine omgivelser, forbundet med venner og tilfældigt godtfolk. Nøjagtigt som de figurer, der spontant dukker op, når han lader penslen gå på arbejde. De kan forekomme forskellige, men selv de underligste væsener nyder selskab af andre.
Nogen at være sammen med, nogen at snakke med, nogen at dele et par glas med, nogen at bryde en croissant med, nogen at holde af og bekymre sig om. Sådan er Olejørk, manden der mest af alt ligner en skipper, der længes mod havet.

Johnna Fredskovs billeder opstår af forskellige materialer og grænserne er vide, hvis de overhovedet er til stede i hendes kunst og liv. Hun bevæger si i forskellige retninger, undersøgende og udfordrende. Hvad har Marilyn Monroe og et vildsvin til fælles? De har på hver deres måde måttet lade sig underkaste Fredskovs kompositoriske lyster. Og Fruen har mange lyster. Eller RadioFruen, som hun kaldes, når hun i København fortryller med sin ryst i æteren.

Eva Aamos billeder er storladne, og man fornemmer, at hun er tiltrukket af eventyr og fortællinger. Paralleller til klassisk kunst (hvad end det dækker over?) dukker uvilkårligt op, når tyrefægterscenen forvandles fra gru til æstetik med sikkert afstemte farver. Aamos billeder maner til ro og fordybelse. Sæt dig i en behagelig stol med et glas vin foran hendes store havfruemaleri og få hverdag og vikelighed på lang afstand.

Telefon: 41 98 19 08
Email: olehavn@godmail.dk

Få kørselsvejledning
Posted in Kalundborg.