Galleri Under Kastanjen

”Galleri Under Kastanjen i landsbyen Kisserup mellem Hvalsø og Lejre udstiller billedkunst af Mercy Moyo og David Chinayma fra Zimbabwe, Pernille Westh fra Krk.Hyllinge og indehaver Niels-Ole Ravn. Galleriet udstiller herudover stenskulpturer af en række kunstnere fra Zimbabwe.

Mercy Moyo er en anerkendt billedkunstner fra Zimbabwe. Hun er blandt andet uddannet fra og har arbejdet som underviser på Peter Birch School of Art and Design og National Gallery of Zimbabwe. Mercy maler og fotograferer, og i galleriet udstiller vi hendes malerier af mennesker i

Dagligdagen. Mercy’s værker udstråler varme og nærvær – man kan høre menneskene taler sammen. Hendes streg er enkel og livlig og giver liv i nuet – farvepaletten er koloristisk, og set med danske øjne er der er noget ”Nicoline Werdelin” over stregen og fortællingerne.

I Afrika er det meget svært at fremskaffe normale materialer til at male på – og Mercy maler derfor på det, hun kan skaffe – fx bogsider og træplader. Disse elementer føjer sig på sin egen naturlige måde ind i fortællingen om mennesker i et meget fattigt land.

David Chinyama er multidisciplinær kunstner fra Zimbabwe, nu med base i Toronto, Canada, og værkerne fokuserer på identitet, politiske, socioøkonomiske og religiøse forhold.

David har haft flere udstillinger i Zimbabwe og i en række europæiske byer samt i USA og Canada. Han har modtaget flere priser i sit hjemland og i Canada og er uddannet fra Fine Arts studies, Harare Polytechnic College, School of Visual art and Design, National Gallery of Zimbabwe, Harare og Painting studies at the Peter Birch School of Art.

Pernille Wesths fotografiske kunst tager udgangspunkt i naturen. Der et er dér og kun dér, hun finder sin inspiration. Pernille er autodidakt og har fotograferet siden hun var 14 år. Hun er international anerkendt, og bl.a. har hun udstillet i New York, Austin, Atlanta og Miami. Lige nu kan flere af hendes værker opleves i Seattle, hvor de er med i en Public Art-udstilling. Pernille bor og arbejder i Krk. Hyllinge.

“Der er en dybere mening med min fotografiske kunst. Jeg vil gerne inspirere og skabe dialog om bæredygtighed ved at bringe naturen ind i hjemmet på en kunstnerisk og smuk måde, så beskueren kommer til at elske naturen – og derved ønsker at forsvare og bevare den.”

Niels-Ole Ravn er autodidakt billedkunstner, hvis foretrukne materialer er olie, ægtempera, akvarel og oliekridt.  Motivet er ofte landskabet og vejrliget – udtrykket altid abstrakt med antydninger og kontraster. Stemninger og farver formulerer værkerne – velovervejet og i et flow med inspiration i nuet. Konkret, realistisk og abstrakt på samme tid.

Niels-Ole er indehaver af Galleri Under Kastanjen og har udstillet på censureret udstilling og i det offentlige rum.

Stenskulpturerne er fra flere kunstnerkollektiver i Shona-området i Zimbabwe. Stenarterne er unikke og findes kun i dette bestemte område. De er hårde som granit og kan stå ude hele året. De er meget forskellige i farven – sort, grøn, hvid og brun. Udtrykket spænder fra det oprindelige afrikanske til det moderne europæiske, og mange af kunstnerne har fundet deres egen balance mellem disse to inspirationer. Skulpturerne er importeret af ægteparret Birgitte og Christian Balslev-Olesen, som har boet i Zimbabwe i en årrække

Telefon: 40 33 74 18
Email: niels.ole.ravn@gmail.com
Web: www.galleriunderkastanjen.com

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.