Nice´s Hus

Jeg hedder Ditte Forchhammer. Jeg er folkeskolelærer og specialklasselærer,
men har siden 2006 arbejdet fuldtid som billedkunstner og underviser.
Jeg maler med akryl, tusch og pastelkridt, og benytter udover de mere traditionelle maleredskaber, porrer og forårsløg som pensler. Jeg synes, at de tynde, fine strejf rødderne laver er med til at skabe en lethed i mine billeder. Et slags slør over et motiv med en hårdere streg.

Jeg holder meget af at fortælle historier i mine billeder. Mere eller mindre skjulte. Mine, men også beskuerens historier, tanker eller minder. Jeg ønsker at skærpe nysgerrigheden men mest af alt ønsker jeg at skabe glæde!
Mine billeder er ofte meget farverige og fulde af forskellige nuancer. Allerede når jeg laver alle mine paletter er jeg i fuld gang med mit billede, som til gengæld kan tage meget lang tid at male. Min stil er mest semi-abstrakt men også figurativ. Den er lidt svær at “sætte i bås”. Men den er meget “Ditte´sk”.

De gennemgående temaer har altid været Kvinder, Par, Kærlighed og Erotik. Ofte finder man dyr i mine billeder. Dyr jeg ikke har ”planlagt”. Elefanter, der aldrig glemmer. Nysgerrige hunde, der stikker snuden i alting. Fugle der flyver eller fugle der længes.
For at vende tilbage til min malestil har jeg en sød lille historie, om en lille fin indisk kvinde , som besøgte en af mine udstillinger . Hun gik rundt og kikkede grundigt på alle mine billeder. Hun sagde ikke et ord. Men da hun gik ud vendte hun sig i døren og sagde: ”Du skal male som en flyvemaskine”! Det tænkte jeg over. I dag tror jeg at jeg maler både som en flyvemaskine og som en sommerfugl!
Jeg er født og opvokset i Fårevejle men har som tidligere nævnt boet det meste af mit voksenliv i Hillerød .

For knapt 3 år siden flyttede min kæreste og jeg til Kalundborg i nye rammer på Stc. Jørgensbjerg 30.
Med denne udstilling glæder jeg mig til endnu engang at udstille i Kunst I Pinsen og til at være en del af Kalundborgs lokale kunst-og kulturliv.

Se mere på Facebook: Ditte Forchhammer Billedkunstner.

Telefon: 26 33 08 85
Email: ditte@ditteforchhammer.dk
Web: www.ditteforchhammer.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.