“Mødestedet” Hallebyore

Kristian Christensen
Født 1949. Sideløbende med mit arbejde som lærer har jeg altid arbejdet med billedkunst. Har undervist i tegning på aftenskole og deltaget i enkelte udstillinger i gallerier og andre udstillingssteder. Siden 1989 har jeg boet i Hallebyore, hvor jeg har mit malerværksted.

I mit billedarbejde er jeg inspireret af især to ting:
Landskabet, fra en næsten naturalistisk gengivelse og videre til en mere ekspressiv og ren abstrakt form.
Fortællingen, de gamle fortællinger fra historien møder og blander sig med mine egne nutidige erfaringer og oplevelser. Billedet skal gerne vække nysgerrigheden og give lyst til at gå på opdagelse i billedet.

Materialerne: udklip, tusch, farvekridt og akrylmaling.

Mogens Buch
Biografi:
– Født i Nakskov 1944
– Indretnings Arkitektakademiet 1965-68

Arbejdsområder:
– Maleri, grafik, udsmykning, computergrafik og ovnformet glas

Udsmykningsopgaver:
– Slangerup Rådhus, Gørlev BibliotekDSB Restaurant Århus, Kuwait Petroleum A/S

Repræsenteret:
– Art money: www.art-money.org
– COAST Foreningen kunst videnskab teknik www.coast.dk
– Billedkunstnere i Vestsjællands Amt 1996 , 2000, 2004, 2009

Udvalgte udstillinger:
– 1988-91: Kunstnernes Påskeudstilling KP
– 1991-92: Kunstnernes Efterårsudstilling KE

Jeg bruger i mit glasværksted teknikker, der går helt tilbage til det gamle Ægypten og Mesopotamien. Det kaldes “ovnbrændt glas”, og adskiller sig fra glasværkernes blæste produkter ved at være fremstillet i keramiske ovne.

Som råmateriale anvendes farvet glas og planglas, som smeltes sammen til f.eks. plader, der i en ny brænding varmes op og “slumpes” i forme for at blive til brugsting. Inspirationen kommer fra mit arbejde med maleriet, som i glasset får et minimalistisk udtryk.

Glas er et fascinerende materiale. Det er hårdt, ubøjeligt, koldt og alligevel blødt, føjeligt og i evig bevægelse. Naturen og de skiftende årstider er en evig kilde til inspirationen til nye designs i min Glaskunst.

Kunstnerisk er det afgørende, at finde den rette balance mellem design og håndværk. Glaskunst er et håndværk, men det udfordrende er, at finde inspiration til nye designs og skabe de helt rigtige dimensioner og former som sikrer en plads blandt de absolut førende indenfor moderne glaskunst.

Telefon: 40 21 92 37
Email: Mosehusetmc@privat.dk

Posted in Forsideslider, Kalundborg.