Michael Reinhardt

Hidtil har Michael Reinhardt åbnet dørene for sin egen kunst i Pinsen. I år udvides udstillingen med billedkunst af partneren Brit Caroline Pallesen.

Der bydes indenfor i såvel atelier som i husmandsstedets lille galleri, og tilsammen med udstillinger hos andre kunstnere i området, er der go’ grund til et besøg i Havnsø.

Imens den kvindelige del af duoen bevæger sig på poesiens kant, arbejder handyret mere konkret med materialet. I fællesværker blandes to temperamenter i harmoniske (og til tider disharmoniske) og uforudsigelige udtryk. Han har et alen langt udstillings-CV fra mange år som billedkunstner. Hun er ikke på samme måde belastet af fortidens kunst-rutiner, og forskelle er medvirkende til, at dynamikken trives rigtig godt hos kunstnerparret for enden af den stille stikvej , hvor udsigt, fugleflokke og drømme konkurrerer.

Kunst, i bredeste forstand, er, sammen med kærlighed omdrejningspunktet i huset “Fryd” for enden af markvejen imellem Vesterlyng og Havnsø by.

Her kan du gå på opdagelse i et bredt udvalg af kunst samt kuriøse lopper – og dertil også nyde pinsesolen i haven.

Som tidligere kan besøgende deltage i særlig konkurrence om et værk – helt uden betingelser.

Mit maleri har længe befundet sig i det nonfigurative område. Her undersøger jeg farvernes muligheder. For ca 15 år siden lagde jeg penslerne fra mig og valgte kun at anvende bløde spartler. Pt. anvender jeg tyngdekraften som redskab. Forklaringen får du ved dit besøg; men jeg kan “afsløre”, at benspænd og begrænsninger kan være befordrende for nye udtryk.

Grafik og fotografi derimod er primært figurativt. Her er oplevelsen baseret på genkendlighed, uden samme udfordringer som i maleriets motivløse og abstakte farvelader.

LIVET UDEN KUNST ER UTÆNKELIGT

Det har aldrig været spørgsmålet om, hvorvidt jeg skulle beskætige mig med kreativitet; men hvilken vej skulle jeg vælge? Siden tiden som typograflærling, hvor kunsten pludselig dukkede op, nærmest som en slags åbenbaring, har det været indlysende, at talentet ikke skulle ignoreres men plejes og udnyttes. I en eller anden kunstnerisk retning. Det blev primært billedkunst og design, der måtte deles om min tid og energi. Senere blandede ordene sig, og så fulgte interessen for tekstuniverset – og sprogets muligheder. Udfordringer, der stadig pirrer.

Allerede tidligt i legen med billedkunsten stødte jeg på alvoren, da nogle af mine første billeder og objekter blev optaget på censurerede udstillinger, og det blev til flere af den slags anerkendelser. Også i form af præmieringer og legater. Igennem tiden er det blevet til rigtig mange udstillinger på gallerier, kunstmesser, i kunstforeninger og andre relevante udstillingssteder.

Sideløbende med den frie kunst har jeg beskæftiget mig merkantilt med grafisk design og visuel kommunikation fra egen tegnestue samt nyhedsgrafik for TV Avisen. Det meste er foregået i en blanding af con amore og kommercielle hensyn – drevet af nysgerrighed og rastløshed. Jeg skelner ikke skarpt imellem forskellige områder og genrer, og ofte skaber overlapningen uventede udtryk og åbner for nye oplevelser og erfaringer.

At skabe er en absolut nødvendighed, og jeg kan angribe arbejdet både ambitiøst og afslappet. Det lader til at jeg trives og måske endda henter meget af min energi i felter hvor modsætninger mødes. Desuden er mangfoldighed blevet mit mantra.

Jeg har et anstrengt forhold til begrebet multikunstner; men det beskriver vist meget godt mit virke.

Inspiration har altid været let tilgængelig; den findes overalt, i stort og småt, såvel som ude i verden og hjemme i det nære.

Ikke mindst fordi min kæreste i sin kunst, og med sin poetiske tilgang er den ideelle sparringspartner og daglig inspirator. Og måske kan jeg få hende til at udstille sarte sommerfuglevinger ved siden af mine klodsede lærreder – i mangfoldighedens navn…

VELKOMMEN

Telefon: 60 19 50 32
Email: mail@mReinhardt.com
Web: www.mReinhardt.com / insta: michael.reinhardt.visual

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.