AFLYST: Skælskør Kunstforening

“Tegner og Kvinderne”
Suste Bonnén er en dansk portrætfotograf, billedhugger og forfatter. Hun er især berømt for sit portrætfotografi, men mange vil også genkende hende som kunstneren bag skulpturen Agnete og Havmanden på bunden af Slotsholmen i København.
I 2015 skabte hun en række vidunderlige kunstfotografier inspireret af den danske billedhugger Rudolph Tegner og hans skulpturer. Udstillingen hedder Tegner og Kvinderne – og det er denne udstilling, det nu bliver muligt enten at se eller gense fra den 9. maj til den 7. juni 2020 i Skælskør Kunstforening.

Fotografierne blev første gang vist på Tegners museum i Dronningmølle i anledning af 100-året for kvinders stemmeret. Selve fotografierne, der er en række pasticher på Tegners skulpturer, tager udgangspunkt i den nøgne krop – ligesom også de oprindelige skulpturer gjorde det.
Balletdanser Alban Lendorf agerer Rudolph Tegner selv i en række af fotografierne, mens helt almindelige kvinder udgør de feminine modstykker. At valget faldt på kvinder, der ikke er modeller, giver med kunstnerens egne ord en helt særlig nerve og vibration i værkerne.
Suste Bonnén tager sine motiver helt ind i den moderne verden, i den måde hun fortolker motiver og kropsstillinger på, og somme tider vælger hun et helt andet nu, end dét Tegner valgte til sine skulpturer.

Email: pernille@kirkeskovhansen.dk
Web: www.skaelskoer-kunstforening.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Slagelse.