Magasinet i Skælskør

Velkommen til en udstilling i Skælskør Kunstforening med maler og skulptør Inge Hørup (1958), der har været aktiv udstillende, og levet af sin kunst, siden 1983. Hendes CV beretter om en imponerende række af aktiviteter med gallerier og kultursteder i ind- og udland.

Det er specielt Cobra-kunsten, der har inspirereret hende til at udvikle det kunstneriske udtryk, der så tydeligt er hendes helt eget. Nemlig et ”Inge Hørups udtryk”. Abstrakt ekspressionist har Jørgen Nash kaldt hende. Men helt så enkelt er det ikke at definere, hvor Inge Hørup befinder sig, for trods mange år på kunstscenen kopierer Inge Hørup ikke sig selv, men hun kaster sig forfriskende ud i nye projekter. Inspireret både af sin samtid, historien, og hvad livet ellers byder ind med. Beskueren vil derfor opleve nye drejninger, farvevalg, teknikker og temaer – nærmest fra udstilling til udstilling.

På hjemmesiden www.ingehorup.dk falder man over den meget sigende sætning:
”You look at my art, you look at my soul”. Inge Hørup har gennem sin karriere oparbejdet teknikker til at komme i hurtig og direkte forbindelse med underbevidstheden. Og derfor giver hendes arbejder et kig ind i hendes indre verden. Refleksioner er der mange af undervejs. Der arbejdes intenst og hver dag – mange timer.

Denne udstilling er sammensat tematisk med ”Teenager-tøsen” i centrum.
Den sure, den søde, sjove og irriterende og den forkælede unge dame af i dag, som vi nok alle har mødt. Humoristisk og kærligt sætter Inge Hørup fokus på et af de dilemmaer, vi kender til, og hun får os til at reflektere.

Inge Hørups fascination og interesse for kunst kommer ikke ud af den blå luft. Hun er opvokset i Højberg ved Aarhus, som datter af kunstner og ingeniør Henning Hørup og kunstneren Tut Hørup. Som andet barn i en søskendeflok på fire piger – var der en oplagt mulighed for, at Inge Hørup på et tidspunkt, ville kaste sig over kunsten, og gøre det til sin levevej. Hun har modtaget undervisning på Aarhus kunstakademi, såvel som undervisning hos kunstneren Ulrich Kvist, med hvem hun dannede par ca. 1980 – 89. I 1989 installerede hun sig i den gamle brugs i Sondrup bakker, hvor hun boede og arbejdede i 10 år.

I 1999 flyttede Inge sammen med René Wittendorff, og hun har i dag atelier dels i Sydfrankrig og dels i Aarhus.

Email: pernille@kirkeskovhansen.dk
Web: www.skaelskoer-kunstforening.dk

Posted in Slagelse.