Litterasa

Rasa Dzimidaviciute Olesen er født og opvokset i Litauen. Hun er uddannet kunstner fra Eesti Kunstiakadeemia i Tallinn (Estland). Rasa har boet i Danmark i 21 år og har aktivt udstillet de seneste 9 år i hele Danmark og udlandet. Hun er tilknyttet til Gallerie Knud Grothe i Charlottenlund, Galleri Art for Future i Valby samt Galleri Nakke Hage i Nykøbing Sj.

Rasa åbner sine atelierdøre til Kunstdage i Pinsen for fjerde år i træk. Kunstanmeldere beskriver Rasas billedunivers som vandringer i menneskets underbevidsthed. Udtrykket er figurativt og realistisk, dog den har tegn på symbolisme, fra tid til tid surrealisme, magisk realisme med et stænk af humorisme. Mennesket og dets virke er et omdrejningspunkt i Rasas oliemalerier. Inspireret af begreber, ordsprog, linjer fra kendte sange eller billeder skabt af en fortælling fra biblen, mytologien, eller et eventyr og Rasa finder paralleller mellem dem og os; nutidens mennesker. Hendes billeder taler et detaljerigt symbolsprog og er sjove at gå på opdagelse i. Derudover kan tilskueren selv gøre historien færdig, ved at bruge sin egen fantasi.

Det sidste års tid har Rasa arbejdet i større formater, lysere og mere klare farver. Det forstærker budskaberne, som malerierne fortæller.

Ud over originale malerier kan man også se og købe Fine Art giclée print (kunsttryk) som er lavet af digitaliserede malerier. De laves i oplag af 20 stk. på 265gr Fine Art Velvet papir, som alle er nummereret og signeret.

Også i år gæsteudstiller 2 litauiske keramikere i Rasas atelier, og igen i år er det Rasas mor Konstancija og storesøster Daina. Begge to er anerkendte keramikere i Litauen, hvor de bor og arbejder. Efterhånden genkender mange dog deres stil efter en række udstillinger på Sjælland og i Nordjylland.
Konstancija Dzimidavicienes viser de bløde abstrakte organiske former og andre mere figurative skulpturer i stentøj kombineret med porcelæn og andre materialer. Forskellige overfladestrukturer inviterer til at blive berørt. Her er det silhuetter, lys og skygge som skaber forskellige udtryk. Skulpturerne er i forskellige størrelser og kan bruges som gulvdekoration eller stå, for eksempel, i vindueskarmen.

Daina Dauksienes stentøjsfugle og æbler dekoreret med klar glasur i de røde toner går som ”varmt brød”. Flotte interiørs detaljer er håndlavede stentøjsvaser i jordfarver, pyntet med blanke glaserede detaljer. Og der kommer noget helt nyt fra Daina, men det er stadig en hjemlighed.
Rigtig mangfoldig udstilling.

Telefon: 23 41 90 04
Email: rasa@litterasa.dk
Web: www.litterasa.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.