Litterasa

Rasa Dzimidaviciute Olesen
Rasa Dzimidaviciute Olesen er født og opvokset i Litauen. Hun er uddannet kunstner fra Kunst akademi i Tallinn (Estland). Rasa har boet i Danmark i 18 år og har aktivt udstillet de seneste 8 år i hele Danmark og udlandet. Hun er tilknyttet til Gallerie Rasmus (København, Odense, Skagen), Gallerie Knud Grothe i Charlottenlund, Galleri Art for Future i Valby, Galleri Nakke Hage i Nykøbing Sj.

Rasa åbner sine atelierdøre til Kunstdage i Pinsen for første gang. Kunstanmeldere beskriver Rasas billedverden som vandringer i menneskets underbevidsthed. Udtrykket er figurativt med surrealistiske undertoner.

Mennesket er den vigtigste figur i Rasas oliemalerier og tegninger. Inspireret af begreber, ordsprog, linjer fra kendte sange, eller en fortælling fra biblen, mytologi eller eventyr, skabes billederne og Rasa finder paralleller mellem det og os; nutidens mennesker. Hendes billeder taler symbolsprog og er sjove at gå på opdagelse i. Derudover kan tilskueren selv gøre historien færdig, ved at bruge sin egen fantasi eller erfaring. Der er masser af humor i billederne, som viser os mennesker på godt og ondt.

Malerierne er udført med oliemaling og tegningerne med blyant, tusch og vandfarver. Billederne er detaljerige og stærke i sin udtryk. Man kan ud over originalerne også købe unika tryk af Rasas værker, giclée-tryk, plakater og kort. Samtidig gæsteudstiller 2 litauiske keramikere i Rasas atelier.

Det er Rasas mor Konstancija og storesøster Daina. Begge to er anerkendte keramikere i Litauen, hvor de bor og arbejder.

Konstancija Dzimidaviciene arbejder med stentøj, porcelæn og andre blanding masse. Det abstrakte møder det figurative, det rustikke – det fine, det tunge møder det lette. Konstancija eksperimenterer med forskellige ler blandinger, oxider og glasur. Da hendes værker er monumentale og i pæne størrelsen er mange af dem velegnede til at stå i haven.

Daina Dauksiene er til mindre værker i fin udførelse. Hun arbejder med porcelæn og ler, glasur og guld. Søde stemningsfulde dyr og fantasiskæbner, er som skulpturer eller todimensionelle malerier på ler. Der er flotte fade, som både kan hænge på væggen som billeder eller
bruges som fade. De skulpturelle væsner refererer til Alice in Wonderland. Det er utrolig flot udført unikt håndarbejde.

En rigtig mangfoldig udstilling.

Telefon: 23 41 90 04
Email: rasa@litterasa.dk
Web: www.litterasa.dk

Posted in Forsideslider, Kalundborg.