Kunstnerværkstedet Roskilde

”Kunstnerværkstedet Roskilde” Sdr. Ringvej 9 4000 Roskilde er et arbejdende værksted
i et tidligere maskinsnedkeri, hvor 26 kunstnere hver har deres faste arbejdsplads og galleri. 

Der arbejdes med billedkunst, akvarel, ikoner, keramik, genbrugskunst, skulptur, glas, power tech og fiberbeton, tekstil, papir, pileflet m.m.

Det er et spændende værksted, som er et besøg værd og som holder åbent hus den 3. søndag i hver måned kl. 11 – 16.00 samt i Pinsen både lørdag, søndag og mandag. Her kan man få en snak med kunstnerne og høre, hvordan de fremstiller og får ideer til deres værker. Du er også velkommen på værkstedet, hvis der er en kunstner tilstede eller du kan lave en aftale.

Når man besøger Kunstnerværkstedet Roskilde lægger med som gæst mærke til en stor åbenhed blandt de arbejdende kunstnere, som altid er klar til at fortælle om deres passion for den kunstart de hver især arbejder med.

Hver måned udstiller en kunstner sine værker på den lille ledige væg til venstre for indgangen, og i den store hal er der 14 meget forskellige ataliepladser.

I den store hal er der også borde, hvor man kan slappe af og få en snak, inden man går videre i det levende kunstnerværksted.

Fra hallen går man op på mellemetagen. Her residerer 4 tekstilkunstnere, hvoraf den ene også arbejder med pileflet. Men det er ulden, der er det bærende element. I det venstre hjørne på mellemetagen snor en smal trappe sig op til 1. sal og her møder man endnu 7 kunstnere, som arbejder inden for lige så forskellige kunstarter som i det øvrige værksted.

Nu tror man så, at man har set det det hele og talt med alle. MEN lige over for den store gamle bygning sidder en keramikker i havestuen, der også arbejder med papir og det er bestemt også et besøg værd.

Telefon: 30 25 14 07
Email: birgit@hanbi.dk
Web: http://www.kunstnerværkstedetroskilde.dk

Udgivet i Roskilde.