Kunst. Natur. Ritual.

Kunst. Natur. Ritual. er en kollaborativ udstilling, hvor kunstnerne Nana Francisca Shottländer, Ari Lin Sixten, Cecilia Westerberg, Regitze Engelsborg Karlsen, Morten Plesner og Mette Borup Kristensen vil lave værker i mødet med hinanden, med skoven hvor udstillingen finder sted og Carina Lyall, som driver kursusvirksomhed indenfor Earth Medicine, og bor ved skoven. Udstillingen vil bestå af rumlige værker i naturmaterialer – keramiske skulpturer, land art, samt performative forløb, der aktiverer og iscenesætter folks kroppe i landskabet.

Styrken i naturoplevelsen ligger i at give tid til at fordybe sig og åbne for nye perceptioner og forståelser af naturen. Derfor er ritualet et vigtigt element i konceptet til at understrege det processuelle og publikums egen deltagelse som en grundlæggende del af oplevelsen. De besøgende inddrages i kunstneriske processer og performative/rituelle forløb. Det kan fx. være en proces, hvor der skabes lerværker af lokalt udvundet ler, som brændes på stedet i en pitbrænding, en slags jordovn – plantefarvning af dragter, som deltagerne iføres – en fælles performance, der tager folk igennem intime møder med landskabets elementer. Vi arbejder med skovens egne materialer til at skabe rumlige og narrative forløb.

Fælles for de deltagende kunstnere, er en grundlæggende interesse for naturen, brug af naturmaterialer i deres praksis, og en interesse for processer af spirituel og/eller rituel karakter. Med udstillingen Kunst. Natur. Ritual. ønsker vi at skabe et rum til at opleve og udforske naturen på nye måder gennem kunst, fællesskabende handlinger og performative iscenesættelser af stedet.

Udstillingen har sin egen side på Instagram: kunst._natur._ritual._, hvor man gennem hele processen kan følge med via video, lyd og billeder, der dokumenterer udstillingens forskellige faser og begivenheder, fra starten af opbygningsfasen til afviklingen og til afslutningen, hvor værker i naturmaterialer langsomt opløses i naturen.

I weekenden 22.-24. maj vil kunstnere være til stede og til rådighed for artist talks.
Skoven og udstillingen er offentligt tilgængelig. Der er p-pladser ved hovedvejen og også adgang via offentlig transport.

Email: borup2@hotmail.com
Web: Instagram: kunst._natur._ritual._

Få kørselsvejledning
Udgivet i Slagelse.