Kote 52

Mit navn er Kis Nielsen. Jeg er uddannet textilformgiver fra Danmarks Designskole i 1996. Siden har jeg arbejdet i mange forskellige materialer og udtryk inden for det tekstile felt. Jeg har udstillet meget og har arbejdet med en lang række kunstprojekter og undervist, blandt andet i ”Klintehuset” ved Tissø samt i billedskolen og ungdomsskolen i Kalundborg.

Et materiale, som bliver ved med at forfølge mig og altid kan inspirere mig, er alverdens forskellighed af tekstilbånd. Jeg væver med båndene direkte på en billedramme. Da jeg begyndte, var jeg optaget af at væve udelukkende med brugte sort/røde farvebånd fra skrivemaskiner. Så enkle og smukke – og tanken om genanvendelse skabte ro. Nu væver jeg i et mix af farver og kvaliteter.
Recykling har altid været et gennemgående tema i mit kunstneriske virke. Jeg bruger fortrinsvis recyklede bånd, men nogle nye sniger sig også ind, for eksempel de selvlysende. Det er den udfordrende leg med de allerede vævede bånd, deres varierende bredder, mønstre, farver og findesteder, der fascinerer mig.

For nylig var jeg heldig at få en airbrush-maskine forærende, så når jeg ikke lige væver, eksperimenterer jeg med den på papir. Noget bliver til fortællinger – værker, hvor jeg også kan finde på at tegne med blæk og oliekridt. Jeg holder af naturen på Røsnæs. Den er god til at sætte skub i mine idéer.

Øvelse skal gøre mester. Min plan er en dag at kunne bruge airbrush direkte på vævningerne, altså bruge dem som lærred.

Kom endelig og besøg mit værksted ”KOTE 52” – det vil glæde mig.

Telefon: 21 46 70 57
Email: kiskisnielsen@gmail.com

Få kørselsvejledning
Posted in Kalundborg.