Kote 52

Mit navn er Kis Nielsen. Jeg er uddannet textilformgiver fra Danmarks Designskole i 1996. Siden har jeg arbejdet i mange forskellige materialer og udtryk inden for det tekstile felt. Jeg har udstillet meget og har arbejdet med en lang række kunstprojekter og undervist, blandt andet i ”Klintehuset” ved Tissø samt i billedskolen og ungdomsskolen i Kalundborg.

Et materiale, som bliver ved med at forfølge mig og altid kan inspirere mig, er alverdens forskellighed af tekstilbånd. Jeg væver med båndene direkte på en billedramme. Da jeg begyndte, var jeg optaget af at væve udelukkende med brugte sort/røde farvebånd fra skrivemaskiner. Så enkle og smukke – og tanken om genanvendelse skabte ro. Nu væver jeg i et mix af farver og kvaliteter.

Recykling har altid været et gennemgående tema i mit kunstneriske virke. Jeg bruger fortrinsvis recyklede bånd, men nogle nye sniger sig også ind, for eksempel de selvlysende. Det er den udfordrende leg med de allerede vævede bånd, deres varierende bredder, mønstre, farver og findesteder, der fascinerer mig.

Jeg eksperimenterer med airbrush på papir. Noget bliver til fortællinger – værker, hvor jeg også kan finde på at tegne med blæk og oliekridt. Nu har jeg fundet modet til også at anvende airbrush på mine vævninger, at bruge dem som lærreder. Mine vævninger kommer i dialog med tilførte former og farver og skaber derved helt nye udtryk.

I pinsen er min datter Signe Katrine Dinesen gæst på værkstedet og udstiller sine finurlige tusch-tegninger.

Naturen på Røsnæs er god til at sætte skub i mine idéer. Tag en tur herud og kik endelig op og besøg mit værksted ”KOTE 52” – Kunst på toppen. Det vil glæde os.

Telefon: 21 46 70 57
Email: kiskisnielsen@gmail.com

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.