Keramiker Jane Kantsø

Jane Kantsø. Jeg blev født i 1958 i Vordingborg, Danmark. Gennem hele min barndom, har kunst haft en særlig plads og betydning, fordi begge mine forældre er (og var) kunstnere. Min mor var væver, og min far er billedkunstner, som har udstillet over det meste af verden. Det var dog keramikken, der appellerede til mig. Ler er en af naturens råstoffer, som kan formes med de bare hænder – i utallige variationer. Jeg har mit eget værksted. Jeg bor på landet midt i naturen, og skulpturerne er inspireret af det organiske og levende. Den enkle form er vigtigt for mig. Selvom det er den skulpturelle form som er mest vigtig for mig, så finder I også brugsting på mine hylder. Jeg arbejder med hårdt brændt keramik, stentøj og porcelæn. Jeg har udstillet flere steder i Danmark siden 2012, og i 2017 blev 2 af mine værker optaget på Charlottenborgs Forårsudstilling i København. Kunsthal Charlottenborg anses for at være et af de vigtigste og smukkeste udstillingssteder for moderne kunst i Europa. Herudover har jeg bl.a. udstillet hos Galleri Arta 22, Nykøbing Sjælland, “Helligåndshuset” på Strøget i København, Hvidovre censureret udstilling, Galleri Juel Verland, Holbæk, Fæstningen, Korsør. I årenes løb er det også blevet til tre fælles udstillinger sammen med min far. I 2019 vil jeg være i kunstbogen “101 Kunstnere” udgivet af kunstkritiker ved Jyllands-Posten Tom Jørgensen, og i storværket ”Spor i keramikken og keramiske profiler” udgivet af Ane Maria & Annimi Holst-Schmidt.

Telefon: 24 63 53 58
Email: janekantsoe@gmail.com
Web: www.janekantsoe.dk/

Få kørselsvejledning
Udgivet i Holbæk.