Julie Ruberg

Unikke sjælefugle af keramik og farverige collager

Julie Ruberg f. 1976

Siden jeg var barn, har jeg været tiltrukket af leret og det væld af udtryksmuligheder, det giver. Jeg har taget utallige kurser i keramik og har nu værksted hjemme i min kælder, hvor fugle og skulpturer vokser ud af leret og bliver brændt hos en keramiker i nærheden.

Mine unikke sjove, glade, melankolske, skæve og særlige keramikfugle er udformet i lavaler og dekoreret med penselglasur. Sjælefuglene viser hver sin personlighed, når de kommer ud af leret, og alle har forskellige udtryk og dekorationer. Jeg eksperimenterer med materialer og dekorationer, så udtrykkene i fuglene er i stadig forandring. Sjælefuglene kan fint stå alene eller flere sammen.

Jeg arbejder intuitivt, både abstrakt og figurativt, og ser, hvad der dukker op i de forskellige materialer, jeg har mellem hænderne.

Mine collager er naivistiske og farverige, og jeg elsker farver og den måde, de i samspil med hinanden kan skabe en stemning.

Min inspiration kommer fra detaljer i naturen, hverdagslivet og grafik. Collagerne skaber jeg ud af bemalet papir, silkepapir, tapet, pap og andre materialer, som tiltrækker mig. Collagerne må gerne vække både undren og glæde.

Jeg er bl.a. uddannet kunstterapeut og har gennem min uddannelse fundet ud af hvor vigtigt det er at følge min intuition og nysgerrighed og se, hvor de bringer mig hen. Jeg udforsker derfor til stadighed nye teknikker og materialer i mit kunstneriske virke, som er i stadig udvikling.

I pinsen byder jeg dig indenfor i min have, hvor du kan se mine værker.

Telefon: 52 39 69 68
Email: ju-ju@outlook.dk

Udgivet i Holbæk.