Galleri Joern

Jeg er professionel og medlem af BKF, DBS og VAK
Jeg arbejder med Skulptur, også som udsmykning. Har lavet udsmykninger til både beboelsesområder, marina, kirkegård, byrum, firmaer, det offentlige og til private, i forskellige lokaliteter,- bl.a. lokalt i Roskilde på butikscentret Ro`s torv.

Jeg arbejde i alle formater, største hidtil: 60m lang, og mindste: 6 cm. Humor og finurlighed, alvor og krasse kommentarer til verdens gang, kan forekomme, ligesom skønhed, lys og en næsten meditativ tilgang til skabelsesprocessen, er nogle af de elementer der påvirker mit arbejde med skulpturerne
“ – ligesom vi kan se med ørerne
…vi bruger jo begrebet lydbillede…
så skal vi også have noget,
der kan opleves som musik for øjnene!”
Træ er det oftest benyttede materiale, men også glas, drivtømmer og rustent metal og andre materialer i kombinationer er elementer der benyttes. Vinduesglas forekommer i forskellige tykkelser, som skæres, knækkes, stakkes, limes, og på forskellig vis bearbejdes, for at opnå lysvirkninger, facetter, spejlinger og mønstre.

Lyset er en vigtig bestanddel i arbejdet. Hvad enten det drejer sig om lysets refleksioner og samspil med glasset, -og skulpturernes overflader, eller når det foregår på et mere symbolsk plan.
Genbrugsmaterialer og en bevidsthed om miljøvenlighed har iøvrigt været en overvejende del i mit virke gennem alle årene.

Det er i kombinationer af disse materialer, at motiver, udtryksformer og de rent fysiske bearbejdninger, bliver afsøgt for nye tilgange og eksperimenter.
Har de senere år været udvalgt til, og været med i nye udfordringer på Dronninglund Kunstcenter og Silkeborg Bad Kunstcenter, ved SES: skulpturel Eksperiment Silkeborg. Her har udfordringerne været nye materialer, nye teknikker, nye udtryk, og gerne genbrugsmaterialer eller sponsorerede materialer. Det er blevet meget forskellige udfordringer som eks: bla. plastrør og tegltagsten som har været materiale udgangspunkter. Kunsten at få skabt noget ud af et næsten hvilket som helst materiale.
Land Art er et andet hovedområde, hvor det især er den lokale natur og de naturmaterialer og forekomster som findes der, som er udfordringen i placering, samspil og udtryk. Det gælder både herhjemme i Danmark og på opgaver i udlandet.

Det handler om det organiske i tingene, deres egen indbyggede musik. Det indre liv, som findes i alt, fra stenene i vandkanten, slebne gennem årtusinder, drivtømmeret som har fået karakter af vand, sand og vejr, til det rustne og bearbejdede metal, til træets årer og naturskabte former.
Den skulpturelle form og materialernes overflader og muligheder, -mødet mellem det bløde og hårde og kontrasterne heri, er ligeværdige virkemidler i det æstetiske udtryk.

Telefon: 26 19 14 84
Email: to@joern.dk
Web: www.joern.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.