Elisabeth Nina Petersen

Inspiration er nøglen for mig som kunstner. Men det kan være meget forskelligt, hvor jeg finder den. Den er vel overalt, hvis jeg har overskud til at se mig rundt. Ser jeg retrospektivt på mine mange værker, og her taler vi om mange, når man som jeg har malet i omkring 15 år, kan man se organiske figurer, slyngplanter og andre elementer fra naturen.

Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være, så enkelt er det. Hvis der går lang tid -flere måneder, hvor jeg ikke har et maleprojekt, kan jeg få billedabstinenser. Der er som om, jeg altid skal være i gang en skabende proces, hvor det er figurer og farver, der fylder mit sind. Min maleproces er en fri proces. Jeg har ikke på forhånd et mål eller en plan. Min proces er nærmest formålsløs i en længere periode. Derfor har jeg altid gang i flere malerier på samme tid. Derfor kan mine billeder nemt være halve og hele år undervejs før de vokser ud af det tomme og formålsløse rum og ind i en mere stram og styret retning. Jeg er selvlært, men har dog siden jeg var barn haft en blyant og tusch klar til at lave mønstre og kruseduller i diverse hæfter og andet, der kunne tegnes på. Det er som om jeg starter i et kaos. Enten bliver det ved for længe eller også er jeg ”heldig” at opdage en retning i det jeg har lavet, så jeg bliver revet med i en bølge af farver og mønstre. Det betyder derfor også, at mine billeder får en slags DNA, der er mit og man er sjældent i tvivl om, at det er mig, der har lavet billedet, når det står færdigt og klar til udstilling.
Jeg maler primært akrylmalerier og laver billedcollager.

Jeg har udstillet mange forskellige steder, været tilknyttet gallerier og kunstforeninger og er en del af strøgkunst i Tølløse, der udstiller lokalt i Tølløse.

Telefon: 28 82 18 18
Email: sprogdesigneren@gmail.com

Udgivet i Holbæk.