CN keramik

Charlotte Nielsen
Jeg er født i 1965. Gennem mere end 20 år har jeg arbejdet professionelt med unikakeramik. Jeg har deltaget i kuraterede udstillinger i både ind- og udlandet og modtaget flere priser. Senest modtog jeg Danske Kunsthåndværkere og Designeres markedspris Håndfuglen i 2017 for bedste nye unika. Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen ”Cromisterne” og Danske Kunsthåndværkere og Designere.

I 2008 flyttede jeg sammen med min familie tilbage til mit barndomhjem: ”Det gamle mejeri” i Reerslev på Vestsjælland, hvor jeg har mit værksted og showroom.
Udstilling

Mine keramiske arbejder er primært skulpturelle krukker og skåle med lameller og enkelte brugsting. Det er seriearbejder, hvor hvert arbejde får sin særlige karakter ved hjælp af farveholdning, form eller stoflighed. Enkelte værker skiller sig ud, da de er stedspecifikke værker, som er fremstillet til temaudstillinger, hvor der er arbejdet med sted og rum.
Inspiration

Inspirationen kommer blandt andet fra store maskindele i forfald, som i mine tidlige værker var en meget konkret inspiration. Skruen, hvis spiralbevægelse drejer sig om en central form eller lægger sig som lameller rundt om krukkens hals, er et af de gennemgående motiver, jeg arbejder med. Mine krukker og kar trækker også på urgamle grundformer og har efterhånden fået deres eget liv, så de er løsrevet fra den oprindelige inspiration og blevet til mere selvstændige objekter.
Jeg søger mod det punkt, hvor værket næsten går i stykker og bliver til natur. Det opnår jeg blandt andet ved at bruge en lerblanding, som indeholder papirmasse, hvor lange papirfibre holder sammen på leret under tørring og styrker det i brændingsprocessen.

Rakubrænding
Alle mine værker er rakubrændte. Det er en brændingsform, der fascinerer mig, fordi den kræver stor opmærksomhed og et nærvær på hver eneste genstand igennem hele processen; fra den rødglødende keramik løftes ud af ilden, placeres i et jordhul og tilkastes med savsmuld. Når keramikken er kølet ned toner de røde, brune, turkise og sortgrå nuancer frem i det sortflammede ler. Ilden, som er essentiel i rakubrændingen, sætter sine mærker på værkerne, en slags spor der gør, at hver eneste genstand får sit unikke særpræg. Processen er lunefuld, og der kommer stadig overraskelser ud af ovnen.

Telefon: 60 95 23 69
Email: cn.keramik@gmail.com
Web: www.cn-keramik.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.