Blæs Glasværksted

BLÆS fremstiller moderne brugskunst,unikke værker og skulpturelle installationer,
som forener design og natur, form og funktion, kunst og teknologi. Produkterne er resultatet af det individuelle og fælles arbejde af de to glasdesignere, Jette Bøge og Sally Xenia. De har begge omfattende erfaring, som tæller udstillede og prisvindende værker. BLÆS har hjemme på den urbane legeplads og street foodmarked Reffen på Refshaleøen.
BLÆS’ andet værksted ligger i historiske omgivelser i Sorø og arbejder med upcycling i omformningen af eksempelvis vin og spiritusflasker samt de ikoniske Orangina-flasker. I det ’kolde’ glasværksted i Sorø produceres der ligeledes perler, og i butikken sælges der både genbrugs produkter fra værkstedet samt mundblæste produkter fra glaspusteriet på Reffen.
Bæredygtighed og cirkulær tænkning er en integreret del af BLÆS fra værkstederne, som er bygget af genbrugsmaterialer, til processen og designet, hvor restglas anvendes i mange kreationer, hvilket giver karakteristiske nuancer og materialitet. Som et håndlavet produkt bærer hvert stykke glas sine egne unikke spor fra håndværkets proces og passion, hvormed det afviger fra masseproducerede glasvarer – et langtidsholdbart produkt, som kan bruges og værdsættes i mange år.

Sally Xenia
Sally arbejder ud fra en eksperimentel tilgang med paradokset mellem kontrol og tilfældighed samt traditionelle og digitale teknikker i søgen efter nye udtryk. Hun er uddannet fra Kunstakademiets Designskole samt Surrey Institute of Art and Design i England og har opbygget omfattende erfaring fra glaspusterier og værksteder i Norge, Storbritannien og Spanien. Hendes værker er blevet udstillet på en lang række kulturinstitutioner i Danmark. Omdrejningspunktet for Sallys arbejde har i de seneste år været integrationen af digitale
værktøjer i de traditionelle designteknikker for at opnå et andet udtryk i glasset. Et eksempel på disse eksp rimenter er Sallys hybrid-serie, som vandt Kunsthåndværkerprisen af 1879 i 2013 og Håndfuglen-prisen for Bedste nye produkt i 2014.

Jette Bøge
Jette finder inspiration til sit arbejde med glas i naturen og gennem indtryk fra forskellige dele af verden, hvor hun gennem flere år har studeret, arbejdet og rejst, herunder Singapore, Storbritannien, Island og Australien.
Jette fandt sin interesse for glas på Engelsholm Højskole. Som færdiguddannet fra Kosta Glass School i Sverige startede hun sit eget værksted i Hobro og har også assisteret anerkendte glaskunstnere over hele landet og udlandet. Jettes værker har været udstillet på kulturinstitutioner og ved arrangementer i både Danmark og Sverige.
Jette udvikler sine designs ud fra en funktionel og pragmatisk tilgang med variation mellem stringente og mere organiske former. Med vægt på det enkle bruger hun naturens egen strukturer og former. Hendes populære serie af optikskåle og -vaser med diamantformede facetter er et eksempel på hendes moderne og
eksklusive brugstkunst til hverdagen.

Telefon: 28 56 20 45
Email: info@blaes.dk
Web: www.blaes.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Sorø.