Blæs Glasværksted

Blæs Glasværksted BLÆS fremstiller moderne brugskunst, unikke værker og skulpturelle installationer, som forener design og natur, form og funktion, kunst og teknologi. Produkterne er resultatet af det individuelle og fælles arbejde af de to glasdesignere, Jette Bøge og Sally Xenia. De har begge omfattende erfaring efter 2 årtiers arbejde med det varme glas, som også tæller udstillede og prisvindende værker. BLÆS’ glaspusteri har hjemme på den urbane legeplads og street food marked Reffen på Refshaleøen, i København. BLÆS’ andet værksted ligger i et industrielt område i Sorø, den tidligere korkfabrik. Her har de etableret butik og et ‘koldt’ værksted, hvilket indebærer slibemaskiner. I butikken sælges både produkter fra deres kollektioner og unika produkter. Alle deres produkter er mundblæste i deres glaspusteri på Reffen og blæst af Jette og Sally. Som et håndlavet produkt bærer hvert stykke glas sine egne unikke spor fra håndværkets proces og passion, hvormed det afviger fra masseproducerede glasvarer – et langtidsholdbart produkt, som kan bruges og værdsættes i mange år. Stenbækhusets Atelier har til huse i det gule hus ved Tuel Sø, hvor naturen er inspirationskilden til kunsten. Malerens atelier har udsigt direkte ud i den smukke omkringliggende natur.

Dorte Helene Højgaard’s store passion er kunst. Hun er af natur meget kreativ. Dorte er uddannet vinduesdekoratør og speciallærer. Med årene har hun udviklet og udfoldet sine kreative evner til kunst på lærred. Hendes motiver er inspireret af oplevelser i naturen, som hun gennem kunsten fortolker på hendes egen måde. Kunsten er for Dorte selvudviklende og en måde, hvori hun finder inspiration, ro og energi. I processen er alt tilladt og hun udlever drømmen, om at skabe kunst, som andre kan blive inspireret -og få glæde af. Hun håber, at I med nysgerrighed, vil gå på opdagelse i hendes kunst atelier.

Judith Holm designer og fremstiller personligt smykkehåndværk på eget værksted i Sorø. Det er fortrinsvis unika smykker og små kollektioner i sølv. Judith har passion for det feminine og rustikke, hvor smykkerne kan mikses og matches til et helt personligt udtryk. Judith genanvender guld til at skabe enkle effekter i smykkerne. Hun finder inspiration i de ædle metallers tusinde års smykkehistorie og smukke ædelsten/perler der understreger det feminine. De smykkesten der er anvendt i Judiths smykker er frembragt af moder jord og hver sten er unik og bærer sine egne energier. Sølvet kan fremstå naturligt skinnende, oxyderetgrå, eller med en hamret overflade – der skaber et unikt livligt udtryk. Ikke to smykker er helt ens. Vi glæder os til at tage imod jer og få lov til at vise vores kunsthåndværk

Telefon: 28 56 20 45
Email: info@blaes.dk
Web: http://www.blaes.dk

Udgivet i Sorø.