Blæs Glasværksted

BLÆS fremstiller moderne brugskunst, unikke værker og skulpturelle installationer, som forener design og natur, form og funktion, kunst og teknologi. Produkterne er resultatet af det individuelle og fælles arbejde af de to glasdesignere, Jette Bøge og Sally Xenia. De har begge omfattende erfaring efter 2 årtiers arbejde med det varme glas, som også tæller udstillede og prisvindende værker.

BLÆS’ glaspusteri har hjemme på den urbane legeplads og street food marked Reffen på Refshaleøen. BLÆS’ andet værksted ligger i et industrielt område i Sorø, den tidligere korkfabrik. Her har de etableret butik og et ‘koldt’ værksted, hvilket indebærer slibemaskiner. I butikken sælges både produkter fra deres kollektioner og unika produkter. Alle deres produkter er mundblæste i deres glaspusteri på Reffen og blæst af Jette og Sally.

Bæredygtighed og cirkulær tænkning er en integreret del af BLÆS, begge værkstederne er bygget op af genbrugsmaterialer, samt i selv processen og designet bruges der også genbrugsgenstande, som skruer, jernforme, stenblokke fra Refshaleøens omgivelser. De omsmelter al deres restglas og anvender det i mange kreationer. Genbrugsglasset har en karakteristisk blålig/grønlig nuance som varierer fra smeltning til smeltning. Som et håndlavet produkt bærer hvert stykke glas sine egne unikke spor fra håndværkets proces og passion, hvormed det afviger fra masseproducerede glasvarer – et langtidsholdbart produkt, som kan bruges og værdsættes i mange år.

Telefon: 28 56 20 45
Email: info@blaes.dk
Web: www.blaes.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Sorø.