biZart gallery

Midt på Østre Kirkegård ligger en arkitektonisk perle, nemlig Østre Kapel. Det er snart mange år siden, at det har fungeret som kapel. Det er nu indrettet som et meget smukt galleri, som det kun er muligt at opleve, når lokalerne er lejet ud til forskellige udstillinger. Det er et fantastisk udstillingssted med høje gotiske vinduer på begge sider, der giver et fantastisk lysindfald.
Du har mulighed for at opleve kapellet indefra, hvis du besøger biZart gallerys udstilling i forbindelse med Kunst i Pinsen 2023. I skrivende stund ved vi ikke, om vi kan få lov at leje det næste år, da Kirkegårdsudvalget overvejer, om det skal være muligt fremover, så hvis du vil være sikker på at kunne opleve det fantastisk smukke kapel, så besøg biZart gallerys udstilling i år.
I forbindelse med Kunst i Pinsen 2023 har vi inviteret Pia Hansen med som gæsteudstiller. Pia arbejder meget med forskellige grafiske metoder, hvor hun eksperimenterer med forskellige teknikker og forskellige udtryk. Hendes kunst bevæger sig på grænsen mellem det abstrakte og figurative og har ofte et drømmende, søgende udtryk. Det er flere år siden, Pia sidst har udstillet, men nu har du mulighed for igen at se nogle af hendes meget fine værker.
Udover Pia Hansen udstiller kunstnerne fra biZart gallery. BiZart gallery er en lille kunstnersammenslutning bestående af fire kunstnere, nemlig Eigil Asger Hansen, Jette Stranum, Lisbeth Olsson og Britta Ortiz. Fire meget forskellige kunstnere hvis værker klæder hinanden. De værker, der vil fylde mest på udstillingen, er ikke malerier, selv om du også vil kunne møde malerier på udstillingen. Derimod vil du kunne finde mange andre kunstformer som f.eks. akvarel, linoleumssnit, kultegning og andre former for tegning, fotokunst, tekstilkunst, keramik m.m. Nogle af de deltagende kunstnere har deltaget i både danske og internationale udstillinger verden over – både censurerede og ikke-censurerede, er repræsenteret i både danske og internationale kunstbøger og kunstmagasiner og har deltaget i museumsudstillinger.
I forbindelse med udstillingen vil du kunne se kunstnere arbejde samt spørge ind til deres kunst og de teknikker, de anvender.
Under besøg i Østre Kapel har du mulighed for at slå dig ned og få et lille hvil samt en kop kaffe, te eller vand. Hvis du har behov for det, vil du desuden kunne benytte dig af kapellets toiletter.
Det er muligt at komme frem til Østre Kapel i bil, da der er enkelte parkeringspladser lige ved siden af kapellet. Hvis du ikke er gangbesværet, vil vi dog råde dig til at parkere på en af de parkeringspladser, der ligger tæt på, men ikke lige ved siden af kapellet, så du ikke snyder dig selv for den korte, men meget smukke gåtur på kirkegården hen til kapellet.

Telefon: 22 38 50 89
Email: kontakt@bizart.gallery
Web: http://www.bizart.gallery

Udgivet i Holbæk.