Anders Kelstrup

Hvad er en god kunstner? For mig er det en person, der for det første har en oplevelse af verden, en følelse, en tanke, en problematik, en historie, der er værd at formidle videre til andre. Og som for det andet er i stand til at gøre det. Altså formidle sit budskab på en kvalificeret, kreativ og nyskabende måde. Jeg synes livet og eksistensen i sig selv er fascinerende, spændende, overnaturlig og nærmest guddommelig. Og det er denne oplevelse af Verden og det at være menneske, jeg gerne vil formidle videre i min kunst. Og samtidig er det væsentligt for mig, at billedets komposition, farver, dynamik giver en musikalsk og fascinerende oplevelse i sig selv.

Jeg har malet og tegnet lige siden min barndom og ungdom. I 1960-erne var jeg allermest optaget af Europas impressionister og ekspressionister, og rejste ”ud i verden”, nærmere bestemt til Frankrig og Spanien, for at opleve den europæiske kunst så at sige på egen krop. I 1970-erne og 80-erne blev jeg politisk venstreorienteret, flyttede i kollektiv og gemte pensler og lærreder væk under sengen som ”kontrarevolutionært”. I stedet helligede jeg mig ”revolutionære” aktiviteter, som at lave politiske tegninger ”for folket” f.eks. illustrere venstreorienterede tekster og blade. Desuden brugte jeg min tid på at blive psykiater, forske om psykotiske børn og skrive psykiatriens historie.

Jeg tog mit malegrej frem igen omkring 1990 og har siden da malet målrettet og opøvet mine færdigheder på lærredet. Jeg har fra 2006 til 2017 boet på Bornholm og var dér engageret i det bornholmske kunstnermiljø. Siden januar 2018 har jeg været medlem af “Isefjordskunstnerne” i Holbæk og udstillet på sammenslutningens fællesudstillinger. Jeg maler fortsat i hver uge i Laurentius van Dam’s Maleskole i Frederikssund, hvilket er meget inspirerende. I juni 2020 har jeg været med i atelierfællesskabet “Østerled 28” i Holbæk. Igen i år deltager vi i Kunst i Pinsen.

Min omfattende maleriproduktion igennem mange år kan studeres nærmere på min hjemmeside: www.anderskunst.dk

Telefon: 26 28 23 91
Email: anders@kelstrup.dk
Web: www.AndersKunst.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Holbæk.