Anders Kelstrup

Hvad er en god kunstner? For mig er det en person, der for det første har en oplevelse af verden, en følelse, en tanke, en problematik, en historie, der er værd at formidle videre til andre. Og som for det andet er i stand til at gøre det. Altså formidle sit budskab på en teknisk kvalificeret, kreativ og nyskabende måde. Jeg synes livet og eksistensen i sig selv er ufattelig fascinerende, spændende, overnaturlig og nærmest guddommelig. Og det er denne oplevelse af Verden og det at være menneske, jeg gerne vil formidle videre i min kunst. Jeg fortæller i mine værker gerne en historie, hvis jeg kan komme af sted med det.

Jeg har malet og tegnet lige siden min barndom og ungdom. I1960-erne var jeg allermest optaget af Europas impressionister og ekspressionister, og rejste ”ud i verden”, nærmere bestemt til Frankrig og Spanien, for at opleve den europæiske kunst så at sige på egen krop. I 1970-erne og 80-erne blev jeg politisk venstreorienteret, flyttede i kollektiv og gemte pensler og lærreder væk under sengen. I stedet helligede jeg mig ”revolutionære” aktiviteter, som at lave politiske tegninger ”for folket” f.eks. illustrere venstreorienterede tekster og blade. Desuden brugte jeg min tid på at blive psykiater, forske om psykotiske børn og skrive psykiatriens historie.
Jeg tog mit malegrej frem igen omkring 1990 og har siden da malet målrettet og opøvet mine færdigheder på lærredet. I 1990-erne malede jeg mest landskaber og søgte på impressionistisk vis at fastholde stemninger og koloristiske motiver fra naturen. Bl. a. blev jeg meget inspireret af adskillige ophold i Iasos i Tyrkiet hos Bodil og Ibrahim Öhrs. I de senere år har jeg bevidst været optaget af at arbejde med mennesker i mine billeder. Jeg søger at skildre mit indtryk og min fascination af konkrete personer og situationer. Og jeg søger at visualisere min mere abstrakte oplevelse af såvel menneskets skønhed og storhed som dets begrænsethed og absurde måske komiske eksistens i Verden. Mine billeder kommer derfor ofte til at indeholde karikerede personskildringer og/eller surrealistiske momenter.

Jeg har fra 2006 til 2017 boet på Bornholm og dér været optaget af at male billeder, der blandt andet viser poetiske glimt af bornholmernes verden. Pr. april 2017 flyttede vi tilbage til Sjælland, hvor vi nu bor syd for Holbæk i “De Sjællandske Alper”. Jeg har siden januar 2018 været medlem af “Isefjordskunstnerne” i Holbæk og udstillet på sammenslutningens fællesudstillinger. Og jeg maler i Laurentius van Dam’s maleskole i Frederikssund. Fra juni 2020 har jeg fået atelier i atelierfællesskabet “Østerled 28” i Holbæk. Vi har dér “åbent værksted” den første lørdag i hver måned kl. 11 – 14. Og i år 2021 deltager vi i atelieret igen i Kunst I Pinsen.

Telefon: 26 28 23 91
Email: anders@kelstrup.dk
Web: www.AndersKunst.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Holbæk.