Atelier Munkesø

At tegne og male er og har altid været min store passion.

Mine værker er lige så varierede og omskiftelige som de indtryk, jeg møder gennem livet. Men tre hovedområder har min interesse:
Det fortællende billede: At gengive en historie eller begivenhed, som appellerer til vores nysgerrighed og fantasi, og som får os til at tænke over vor egen nutid. Mit store forbillede er Pieter Breugel d. Ældre – uden sammenligning i øvrigt. De gamle fortællinger bl.a. fra Bibelen og de islandske sagaerne er for mig en kraftig motor for fantasien.

Landskabet: Jeg tegner rigtig meget – og især landskaber. Jeg kan lide at gengive naturen ”naturtro” i mine malerier, men udfordres især ved at lade farverne tage over og det genkendelig træde i baggrunden. Motiverne i mine landskaber har jeg søgt og fundet i Vestsjælland, men også i de nordatlantiske lande.

Det abstrakte billede: Malerarbejdet med farverne i hovedrollen har vokset sig stærkere hos mig med tiden. At finde den rigtige balance mellem farve og form – eller manglen på form, er en spændende udfordring, men nogen ”vild” maler er jeg ikke.
Når jeg udtrykker mig i billeder, er det for at videregive en oplevelse jeg har og i håb om, at billedet fanger noget hos beskueren. Naturskildringen er den visuelle oplevelse, mens mine ”fortællende” billeder skal indbyde til eftertanke.
Akryl er mit foretrukne materiale. Jeg maler tit på træplade, hvor jeg har mulighed for at mikse akrylmaling, fedtkridt og papirklip. Når jeg rejser, er skitsebogen og akvarelfarverne mine trofaste følgesvende.

Jeg har aldrig været nogen flittig udstiller. Men for et par år siden fik jeg en bestilling på tre malerier til Buerup Kirke, hvor de hænger i dag.
Jeg er opvokset og har boet i ”stor” natur. Født 1949 nord for Varde; siden 1989 har jeg boet i Vestsjælland og flyttede i slutningen af 2021 til Kalundborg. I baghuset, der ligger i Munkesøgade, har jeg indrettet mit værksted, hvor jeg glæder mig meget til at vise de besøgende mine billeder. Adgang til værkstedet: Ind gennem porten Munkesøgade 3, Kalundborg.

Telefon: 21 63 29 38
Email: kristian1420@gmail.com

Få kørselsvejledning
Udgivet i Kalundborg.