Karen Hilden

Karen Hilden er kendt for sine tangomalerier. Hun udtrykker sjælen i denne specielle dans, som den udfoldes på de åbne, sociale dansearrangementer kaldet Milongaer. Hun viser i sine malerier, hvordan tangoen kan være både primitiv og elegant. Hendes billeder emmer af tangoens livlighed, sensualitet og melankoli. Hendes billeder viser både i farvevalg og komposition, hvordan tangoen er kommunikation og fordybelse uden ord mellem to mennesker. Hun arbejder med stor indsigt i at skildre miljøer, som hun kender rigtigt godt. Her er det passionen hun prøver at give et visuelt udtryk. I skitser og færdige malerier forsøger hun at formidle tangoens væsen, der er meget svær at sætte ord på. Det er skitser og malerier, der forsøger at indfange samhørighed, elegance, improvisation.

Milonga er en åben social dansefest, hvor der danses argentinsk tango.
Bag de raffinerede trin i argentinsk tango ligger inspiration fra mange kulturer. Europæiske immigranter mødte afrikanske og cubanske rytmer i Buenos Aires og heraf opstod den argentinske tango. Tangoen startede på gaden, og er derfor både primitiv og elegant, samtidig med at der er stor fokus på fordybelse og kommunikation mellem danserne. Tangoen er livlig, opløftende, sensuel, melankolsk, tragisk og ironisk. Malerierne viser sensuelle dansescener. Parrene danser argentinsk tango, vel at bemærke ”den sociale tango” til forskel fra showtango. Den sociale tango startede på gaden i Buenos Aires og er derfor primitiv, men samtidig elegant, livlig, opløftende, sensuel, melankolsk og ironisk.

Alt dette forsøger hun med stort held at udtrykke gennem sine malerier. Det er tydeligt, at hun forstår dansen og derfor er det muligt for hende at udtrykke sjælen i denne specielle dans. Hun maler ikke klicheen tango, men udtrykker sjælen i denne specielle dans. For at overføre sine oplevelser og glæden ved at danse til lærredet, arbejder hun med maleriets mathed og glans.

Telefon: 30 30 63 32
Email: karen.hilden@mail.dk
Web: http://www.karenhilden.dk

Udgivet i Holbæk.