Atelier HBH-Art

Hanne Borg Hansen

Det er et aktivt atelier, hvor du kan se færdige værker og malerier i gang. Oplev processen fra maling, der laves fra bunden og lærreder der spændes op frem til de færdige malerier.
Stilen er figurativ på en abstrakt og farverig baggrund, der skinner igennem motiverne. Det giver et levende – til tider skitseagtigt udtryk, der passer godt til motivvalget. Det er hovedsageligt flamenco-dansere med udtryk og bevægelse, frie heste og vilde dyr med et intenst blik.
Når jeg gør mig den ulejlighed at lave mine farver selv, er det fordi de farver er fantastiske at arbejde med. De indeholder ingen fyldstoffer, men kun rene farvepigmenter og linolie. Derfor er de ekstra intense og meget holdbare.

I mere end 10 år har jeg været professionel kunstner, men havde min første udstilling og solgte de første malerier allerede i 1992.

Gennem alle årene har jeg arbejdet på at finde min helt specielle stil. Det er en tilpas løs stil, som gør plads til, at der kan dukke ting op, jeg ikke har planlagt. Jeg kan godt lide at maleriet også får noget at skulle have sagt. Det giver en spændende dialog.

Når jeg maler for min egen skyld, har jeg mine favoritmotiver, men får jeg en bestilling på et maleri, følger der som regel nogle rammer med i form af farvevalg og motiv. Det kan være ret spændende – lidt som det må være at lave dogmefilm.

Foruden malerier har jeg også bronze-skulpturer – både unika (cire perdue-støbte) og sandstøbte i flere eksemplarer. Det er mest flamenco-dansere og heste, men jeg har også lavet en serie af små bamsedyr i bevægelse.

Endelig kan du se nogle smukke natur-fotos fra Danmark og Sverige. De er printet på lærred og spændt op på blindrammer. Fotografen er Flemming Weisdorff.

Malerier, skulpturer og fotos bliver udstillet i en del af huset, i atelieret og i haven, med udsigt til et meget naturskønt område på margueritruten tæt ved Skjoldungernes land.

Telefon: 20 91 18 66
Email: hbh@hbh-art.dk
Web: hbh-art.dk

Få kørselsvejledning
Posted in Lejre.