Atelier HBH-Art

Helle Borg Hansen

Her møder du mig Helle Borg Hansen, som er professionel fuldtidskunstner. Jeg glæder mig til at byde dig indenfor i mit arbejdsrum, hvor du både kan se færdige værker og værker, hvor du kan kigge med i tilblivelsesprocessen.

Malerierne er en blanding af abstrakt og figurativt med motiver af bl.a. flamencodansere, vilde dyr og heste. Her er det specielt dansernes og hestenes kropssprog og bevægelser, jeg arbejder med samt de vilde dyrs udtryk og direkte blik.

Håndlavede kvalitetsfarver

Mine malerier er mest oliemalerier, men undertiden arbejder jeg også med akvarel. Farverne er specielle, da jeg som en af de få nulevende kunstnere selv fremstiller mine farver af rene farvepigmenter og linolie eller akvarelbinder. Det var den almindelige måde, inden tubefarverne blev opfundet, og det giver nogle fantastik holdbare og lysægte farver med en helt særlig glød.

Skulpturer

Efter at have malet i mange år, fik jeg lyst til at prøve det tredimensionelle udtryk. Det blev i første omgang til en række bronzeskulpturer, og senere blev de suppleret med stentøjsleret, hvor jeg også har mulighed for at arbejde med farverne i glasuren.

I skulpturerne er motiverne også mest flamencodansere, da jeg selv er flamencodanser og kanaliserer min egen følelse af dansen ned i leret, mens jeg modellerer. Jeg mærker dansens bevægelse, både mens jeg modellerer og maler, hvilket gør skulpturer og malerier meget levende.

Udstillingen

Foruden i atelieret er der også udstilling i haven og i huset, så du kan se så meget som muligt. Og i haven bliver værkerne suppleret med havens blomster og udsigten til den fredede Skuldelev ås, som er et fantastisk naturskønt område.

Jeg byder på en forfriskning i haven, og du er velkommen til at medbringe din madkurv til en hyggelig frokostpause.

Telefon: 20 91 18 66
Email: hbh@hbh-art.dk
Web: hbh-art.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.