Atelier HBH-Art

Hanne Borg Hansen

I det skønne Hornsherred finder du Atelier HBH-Art. Turen gennem landskabet, der ligger mellem to fjorde, er en oplevelse i sig selv.
Når du kommer frem, finder du et aktivt atelier med både færdige værker og malerier i gang. Således kan du opleve processen fra maling, der laves fra bunden og lærreder der spændes op frem til de færdige malerier.

Malestil
Min stil er figurativ på en abstrakt og farverig baggrund, der skinner igennem motiverne. Det giver et levende – til tider skitseagtigt udtryk, der passer godt til motivvalget. Det er hovedsageligt flamenco-dansere med udtryk og bevægelse, frie heste og vilde dyr med et intenst blik.

Farver
Når jeg gør mig den ulejlighed at lave mine farver selv, er det fordi de farver er fantastiske at arbejde med. De indeholder ingen fyldstoffer, men kun rene farvepigmenter og linolie. Derfor er de ekstra intense og meget holdbare.

Lidt historie
I mere end 10 år har jeg været professionel kunstner, men havde min første udstilling og solgte de første malerier allerede i 1992. Gennem alle årene har jeg arbejdet på at finde min helt specielle stil. Det er en tilpas løs stil, som gør plads til, at der kan dukke ting op, jeg ikke har planlagt. Jeg kan godt lide at maleriet også får noget at skulle have sagt. Det giver en spændende dialog – også for beskueren, som ofte finder ting, jeg slet ikke selv havde opdaget.

Bestillingsmalerier
Når jeg maler for min egen skyld, har jeg mine favoritmotiver, men får jeg en bestilling på et maleri, følger der som regel nogle rammer med i form af farvevalg og motiv. Det kan være ret spændende – lidt som det må være at lave dogmefilm. Jeg bliver samtidig talerør for de motiver, som kunden gerne selv ville kunne male, og det giver et helt unikt samarbejde.
Skulpturer

Bronze
Foruden malerier skaber jeg også bronze-skulpturer – både unika (cire perdue-støbte) og sandstøbte i flere eksemplarer. Det er mest flamenco-dansere og heste. Tidligere havde jeg et lokalt bronzestøberi, hvor jeg kunne følge det meste af processen ud over det at modellere selve voksmodellen. Da det måtte lukke, er det blevet sådan, at jeg bare må aflevere voksmodellerne for derefter at afhente det færdige resultat. Det synes jeg er lidt utilfredsstillende, så derfor er jeg også begyndt at arbejde i stentøj.

Stentøj
Det giver mig muligheden for at være med hele vejen fra lerklump til skulptur. I skrivende stund har jeg modelleret en del skulpturer, som mangler at blive glasseret. Men til pinse kan jeg helt sikkert fremvise rigtig mange færdig stentøjsskulpturer.

Fotos på lærred
Endelig kan du se nogle smukke natur-fotos fra Danmark og Sverige. Min mand Flemming Weisdorff er en super dygtig fotograf, og jeg synes, hans billeder fortjener at blive set. Derfor har jeg fået dem printet på lærred og siden spændt dem op på blindrammer.

Udstillingen
Malerier, skulpturer og fotos bliver udstillet i en del af huset, i atelieret og i haven, med udsigt til et meget naturskønt område på margueritruten tæt ved Skjoldungernes land.
Slå dig ned i haven, nyd udsigten, kunsten, en god snak og lidt at spise og drikke.

Telefon: 20 91 18 66
Email: hbh@hbh-art.dk
Web: hbh-art.dk

Få kørselsvejledning
Udgivet i Lejre.